کد خبر: ۴۳۳۴۵
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۴:۴۴
در نشست شورای حکام توسط البرادعی مطرح شد:

راه حل برای راضی نگه داشتن طرفین

آفتاب‌‌نیوز : کاندولیزارایس وزیر امور خارجه امریکا نیز گفته است که امریکا نمی تواند از چنین طرحی حمایت کند. رایس اظهار نظر در مورد طرح روسیه را پس از آن اعلام کرد که مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هسته ای ابراز امیدواری کرده که بن بست برنامه هسته ای ایران تا هفته آینده برطرف شود. این روزنامه امریکایی می افزاید: سیاست امریکا ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بر اساس قطعنامه شورای حکام در فوریه است، اما مقامات ( امریکایی) نگرانند که پیشنهاد روسیه این روند را آرام کند.
مقامات امریکایی می گویند از سوی روسیه مطمئن شده اند که هیچ طرح رسمی در این مورد وجود ندارد.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه شام را با خانم رایس و معاون امنیت ملی امریکا صرف کرد است.
بنا به گفته مقامات آنچه که از پیشنهاد روسیه برآورد می شود این است که ایران با تعلیق همه فعالیت های غنی سازی بین 7 تا 9 سال موافقت خواهد کرد، به آژانس بین المللی انرژی هسته ای اجازه می دهد بازرسی هایش را تکمیل کند و با روسیه برای تولید اورانیوم غنی شده در خاک روسیه سرمایه گذارای مشترک انجام خواهد داد. اما می تواند آنچه را که روسیه غنی سازی محدود می نامد در اختیار داشته باشد.
یک مقام نزدیک به محمد البرادعی نیز گفته است که مدیرکل آژانس از این طرح که هنوز عمومی نشده حمایت می کند.
البرادعی همچنین گفته است که ایران در برخی موضوعات سازش کرده است، اما غنی سازی اورانیوم در نظنز را مساله اصلی دانسته و گفته که باز هم در این زمینه بحث خواهیم کرد. وی ابراز امیدواری کرده هفته آینده توافقی در این زمینه حاصل شود.
وزیر خارجه امریکا همچنین در گفت و گو با البرادعی گفته است که واشنگتن می خواهد ایران در نشست شورای حکام به شورای امنیت فرستاده شود. وی همچنین از بیانیه ریاست جمهوری صحبت کرده که البته وزن قطعنامه را ندارد ولی قصور گذشته ایران در تعهدات بین المللی اش را مورد توجه قرار می دهد. رایس گفته است که پس از آن مورد ایران برای بررسی بیشتر به آژانس بین المللی انرژی هسته ای برگردانده می شود.
روزنامه نیویورک تایمز همچنین به نقل از سرگئی کیسلیک رئیس مذاکره کنندگان هسته ای روسیه که هفته گذشته در دیدار با مقامات فرانسه، آلمان و انگلیس پیشنهاد روسیه را به آنها اعلام کرده، خطر اصلی این پیشنهاد دسترسی ایران به تکنولوژی مورد نیاز برای ایجاد یک آبشار کوچک سانتریفوژها است که گاز اورانیوم را به اورانیوم غنی شده تبدل می کند و می تواند در تولید الکتریسیته یا ساخت سلاح هسته ای مورد استفاده قرار بگیرد. این مقام روس همچنین پذیرش این پیشنهاد از سوی ایران را به دلیل طولانی بودن زمان تعلیق ( فعالیت های غنی سازی) بعید دانسته است.
نیویورک تایمز همچنین در توصیف شرایط موجود و گزینه های پیش رو در ارتباط با برنامه هسته ای ایران می نویسد: هیچ زمان بندی خاصی برای اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران وجود ندارد. چین و روسیه با اعمال تحریم مخالف هستند. ضمن اینکه صدور قطعنامه جدید در مورد ایران نیز بعید به نظر می رسد. نکته قابل بررسی در شرایط کنونی از نظر این روزنامه امریکایی تلاش البرادعی برای یافتن راه حلی از طریق مذاکره برای رفع بن بست ایران است، حتی اگر این راه حل به معنای سازش با ایران در تولید سوخت هسته ای باشد این روزنامه به نقل از یک دیپلمات اروپایی می نویسد که البرادعی در دیدار با وزرای خارجه فرانسه و آلمان و خاویرسولانا رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به این نکته اشاره کرده بود که برای یافتن راه حلی که هر دو طرف را راضی نگه دارد ایران به ادامه بخشی از غنی سازی اورانیوم نیاز دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین