آفتابنیوز : به گزارش آفتاب به نقل از رسا، آيت الله ناصر مكارم شيرازي در اين ديدار با بيان اينكه اسلام ، ديني فراگير است، اظهار داشت: دين اسلام براي تمام بخشهاي زندگي بشر دستور دارد. در بخش محيط زيست احاديث و روايات فراواني داريم، ولي توجه كمي به آن شده است.
وي شناسايي و جمعآوري روايات و آيات متناسب با موضوعات مختلف درباره جوامع بشري را خواستار شد و گفت: بايد آيات و روايات مربوط به محيط زيست جمع بندي شود، مورد كار كارشناسي فقهي قرار گيرد و در اختيار مسؤولان قرار بگيرد.
استاد حوزه علميه قم به وجود آمدن برخي مسايل جديد كه در گذشته وجود نداشته است را مد نظر قرار داده و افزود: امروزه سلسله سؤالهاي جديدي از ما ميشود كه ميتواند به عنوان يك فصل جديد در فقه مطرح شود. ما بايد به همه آنها پاسخ بدهيم. ما معتقديم دين اسلام نه زمان ميشناسد و نه مكان.
وي ادامه داد: اگر تخصصي شدن فقه به طرف اينگونه مسايل برده شود، كاري تازه است و بايد منابع فقهي را در اين زمينه مورد پژوهش جديد قرار دهند. مسأله محيط زيست هم در شرايط كنوني بسيار مهم است. بايد موضوعات و سؤالهاي مربوط به اين بخش دستهبندي شده و به آنها پاسخ داده شود. مانند: محيط زيست در فضا، آبها، فضاي طبيعي، آلوده كردن فضاي عمومي و ساير موارد. به نظر ما كشيدن سيگار انجام دو فعل حرام است، نخست كشيدن خود سيگار و دوم آلوده كردن محيط ديگران .
اين مرجع تقليد اضافه كرد: متأسفانه در دنياي امروز ،آن جمعيتهايي كه تنها منافع خاص خود را ميبينند و آن را با مسايل سياسي يكي ميكنند، به محيط زيست توجهي ندارند. بايد يك هجمه تبليغاتي جهاني بر ضد ناقضان قوانين محيط زيست بشود تا بر اثر فشار افكار عمومي، مردم دنيا تسليم واقعيتها شوند و بپذيرند كه هر كس از محيط زيست به اندازه خودش سهمي دارد.
آيت الله مكارم شيرازي فرهنگسازي درباره محيط زيست را خواستار شد و ادامه داد: تبيين مسايل مربوط به محيط زيست را بايد به يك فرهنگ عمومي تبديل كرد. ما اينها را از نظر فقهي حل كردهايم، ولي اگر در سطح عمومي جامعه به يك فرهنگ تبديل شود و مردم احساس مسؤوليت كنند، بسيار مؤثر خواهد بود