کد خبر: ۴۳۴۲۲
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۸

روسیه حرف خود را پس گرفت

آفتاب‌‌نیوز :
بنا به گفته دیپلمات ها بعید است که در این نشست قطعنامه ای در مورد فعالیت های هسته ای ایران صادر شود.
در دو روز اول نشست شورای حکام این گونه تصور می شد که فضا آرام تر شده و اظهار امیدواری البرادعی در مورد حل مساله هسته ای ایران بدون دخالت امریکا نشان می داد که مذاکراتی در بیرون از آژانس بین المللی انرژی هسته ای در جریان است که نتیجه آن می تواند مسیر پرونده ایران را تغییر دهد.
خبرگزاری ها به نقل از دیپلمات های اروپایی از پیشنهاد جدید روسیه خبر داده بودند. پیشنهادی که بر اساس آن ایران با پذیرفتن تعلیق فعالیت های هسته ای اش به مدت 7 الی9 سال می توانست غنی سازی در مقیاس محدود را به دست آورد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که بیش از دوازده دیپلمات در وین گفته اند که در روزهای گذشته مذاکره کنندگان روسی این پیشنهاد را با مقامات اروپایی و امریکایی مطرح کرده اند.
یک دیپلمات اروپایی نیز گفته است که پیشنهاد روسیه بدون حمایت امریکا موفق نخواهد بود.
همزمان با نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای در وین و وزیر خارجه روسیه نیز در امریکا مذاکراتی را با مقامات بلند پایه امریکایی در مورد موضوعات مورد توجه دو کشور دنبال می کرد. اما آنچه که از این مذاکرات مربوط به مساله ایران می شد نشان از عقب نشینی روسیه از پیشنهاد خود برای دادن اجازه غنی سازی محدود به ایران داشت. لاوروف وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای امریکایی خود علنا وجود چنین پیشنهادی را رد کرد و خانم رایس هم اعلام کرد که روسیه چیزی در مورد چنین پیشنهادی به امریکا نگفته است برخی از دیپلمات ها همچنین از حمایت آلمان از پیشنهاد در روسیه داده بودند که ظاهرا سخنان لاوروف مبنی بر اینکه هیچ توافقی در مورد پیشنهاد جدید وجود ندارد، هربرت هونزویت نماینده آلمان در آژانس بین المللی انرژی هسته ای نیز در گفت و گو با آسوشیتدپرس چنین حمایتی را رد کرده و گفته است که نوعی سو تعبیر صورت گرفته و آلمان تنها از تلاش روسیه دریافتن رهیافتی جدید برای بن بست غنی سازی ( ایران) قدردانی کرده است.
به این ترتیب بار دیگر روسیه در کنار امریکا و اتحادیه اروپا خواستار تعلیق کامل فعالیت های غنی سازی ایران شد. وزیر خارجه روسیه همین خواسته را شرط اجرای طرح روسیه برای غنی سازی مشترک اعلام کرده است.
اکنون که ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت با توجه به شواهد موجود خواسته قدرت های غربی است اما خبرگزاری رویترز گزارش داد اگر چه مسکو و پکن با دستیابی ایران به تکنولوژی هسته ای که می تواند به ساخت سلاح هسته ای کمک کند مخالف هستند اما حفظ منافع تجاری با تهران نیز برای آنها حائز اهمیت است زیرا آنها برای مخالفت با اعمال تحریم علیه ایران می توانند از حق وتوی خود در شورای امنیت استفاده کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین