آفتابنیوز : براساس قسمت هايی از اين پيش نويس، شورای امنيت از ايران می خواهد که هرگونه غنی سازی اورانيوم حتی در سطح آزمايشگاهی برای تحقيقات را متوقف کند. شورای امنيت سازمان ملل همچنين از ايران می خواهد که در ساختن راکتور اتمی که با آب سنگين کار می کند تجديد نظر کند.
در اين پيش نويس بيانيه رئيس شواری امنيت، از ايران خواسته شده که پروتکل الحاقی را فورا تصويب کند و به طور کامل به مرحله اجرا درآورد.
و بالاخره شورای امنيت از ايران می خواهد که به منظور اعتماد سازی به طور کامل و شفاف با آژانس بين الملی انرژی اتمی همکاری کند و به بازرسان آژانس اجازه دهد از مناطقی که لازم می داند، از جمله تاسيسات نظامی بازرسی کنند و با هر کسی که می خواهند صحبت کنند.
در پايان پيش نويس بيانيه از محمد البرادعی، رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی، خواسته شده است که ظرف 14 روز گزارشی تسليم شورای امنيت کند و نشان دهد ايران تا چه حدی خواسته های شورای امنيت و آژانس بين المللی انرژی اتمی را به اجرا درآورده است، اما عدد 14 داخل پرانتز قرار گرفته که نشان می دهد بر سر آن هنوز توافق نشده است.
به گفته ديپلمات ها در سازمان ملل متحد، روسيه و چين مخالف آن هستند که در شرايط فعلی برای ايران محدوديت زمانی يا ضرب الاجل تعيين شود.
اين ديپلمات ها می گويند روسيه علاقه دارد که گفتگوها با ايران بر سر طرح روسيه که براساس آن غنی سازی اورانيوم در داخل خاک روسيه انجام می شود ادامه پيدا کند و معتقد است که محدوديت زمانی ممکن است اين گفتگوها را مختل کند.
تهران همواره تلاش برای دستيابی به تسليحات اتمی را تکذيب کرده و گفته اند که برنامه هسته ای ايران فقط جنبه غيرنظامی دارد اما در پيش نويس بيانيه شورای امنيت گفته شده که گزارش های آژانس بين المللی انرژی اتمی اين نگرانی را به وجود آورده که برنامه های هسته ای ايران صرفا صلح دوستانه نيست و اضافه شده که ايران برای از بين بردن اين نگرانی ها، بايد خواسته های آژانس بين المللی انرژی اتمی را به طور کامل اجرا کند.
این در حالی است مذاکرات طرف ایرانی با روسیه بر سر طرح هسته ای مسکو ادامه دارد.