کد خبر: ۴۴۱۱۷
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۶:۲۰
آفتاب بررسی می کند:

تغییر دغدغه ها

آفتاب‌‌نیوز : وزیر ارشاد همچنین قاعده مند کردن وبلاگ ها را در راستای تقویت آنها برشمرد و گفت: «همانطور که برای دیگر رسانه ها نیز ضابطه و قانونی وجود دارد، برای فضای «وب» که اکنون در نقش رسانه ظاهر شده نیز باید ضوابطی باشد تا اهمال ها نادیده گرفته نشده و بنیان این رسانه سست نگردد.»
وبلاگ نویسی پدیده ای نوظهور برای کاربران حرفه ای اینترنت در ایران به حساب می آید. زمان دولت خاتمی آغاز فعالیت وبلاگ نویسان بود و برخورد مناسب و در خور تقدیر خاتمی و یارانش سهم عمده ای در گسترش این پدیده داشت.
به نظر می رسد آرام آرام پدیده وبلاگ نویسی به دلیل گسترش روزافزون آن تبدیل به یکی از دغدغه ها شده است تا جایی که چندی پیش در محافل خبری این شایعه بر سر زبان ها جاری شد که یکی از مراکز با بررسی وبلاگ ها آن ها را به سه دسته «با نظام»، «بی طرف» و «علیه نظام» تقسم بندی کرده است.
چه شد وبلاگ ها مهم شدند؟
بسیاری از روزنامه نگاران در عین حال وبلاگ نویس هم بودند و آگاهی آنها از بسیاری از اخباری و نوشتن آنها در وبلاگ هایشان به نگرانی ها در مورد وبلاگ ها دامن زد. چه آنکه بسیاری از روزنامه نگاران وبلاگ نویس متعلق به جناح اصلاح طلب بودند و همین امر بر نگرانی ها دامن زد. 
در  17 شهریور 1383 چند تن از وبلاگ نویسان بازداشت شدند. در این روز ابتدا «شهرام رفیع زاده» و «یک روز بعد» «بابک غفوری آذر» و «روزبه میرابراهیمی» در هفتم مهرماه و «امید معماریان» در 19 مهرماه و در نهایت «فرشته قاضی» و «محبوبه عباسقلی زاده» در پانزدهم آبان ماه دستگیر شدند.بازداشت چند تن از وبلاگ نویسان قم نیز همچون فرید مدرسی در این راستا تلقی شد. البته 
پس از آزادی اولیه چند تن از متهمان این پرونده یکی از بازداشت شدگان در نامه ای به خاتمی رئیس جمهور وقت خواهان رسیدگی به تخلفات شد. سپس وبلاگ نویسان به دیدار هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه رفتند و آیت الله شاهرودی هم ضمن اظهار تاثر شدید از برخوردهای صورت گرفته قول پیگیری ماجرا و تشکیل هیأت تحقیق و تفحص از این ماجرا را در اواسط دی ماه سال گذشته به متهمان این پرونده داد، ‌شاهرودی البته در این دیدار، قول مساعد داد که برخوردها با این افراد ادامه پیدا نکند.
کریمی راد سخنگوی قوه قضائیه چندی بعد در گفت‌و‌گو با ایسنا در مورد نتیجه تحقیق هیأت تحقیق و تفحص گفت: «تنها 4 نفر از 21 متهم این پرونده همچنان متهم بوده و برای سایر افراد قرار منع تعقیب صادر شده است.»
فعالیت گسترده وبلاگ نویسان در انتخابات ریاست جمهوری بر حساسیت نهادهای دولتی به این رسانه افزود چه آنکه برخی از نامزدهای انتخابات مانند دکتر معین خود علاوه بر اینکه وبلاگ نویس بودند،‌جلسات منظمی را نیز با وبلاگ نویسان برگزار می کردند که این امر بر حساسیت «وبلاگ نویسی در ایران» افزود.
در هفته های آخر تبلیغات ریاست جمهوری تقریبا طرفداران تمام کاندیداها برای جلب آرا به سود کاندیدای مورد نظر خویش به وبلاگ نویسی روی آورده بودند و می کوشیدند گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
علی یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی در جمع خبرنگاران در مجلس صریحا اعلام کرد: «پرونده وبلاگ نویسان ربطی به وزارت اطلاعات ندارد.» اما برخورد با وبلاگ نویسان به همین جا ختم نشد. مجتبی سمیع نژاد و آرش سیگارچی و سپس فرید مدرسی نیز به اتهامات مختلفی چون اقدام علیه امنیت ملی، سب النبی و ارتداد بازداشت شدند.
چندی پیش حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری سومین کنگره جمعیت ایثارگران ضمن اشاره تلویحی به وبلاگ نویسان و خبرنگاران گفت: «اگر خبرنگاران خواهان فضای آزاد و منطقی هستند اجازه دهند دولت و مجلس و در مجموع قانون حدود کار آنها را مشخص کند.»
اما سوال ها در مورد نحوه برنامه ریزی دولت در مورد وبلاگ نویسی همچنان باقیست. نگرانی از ادامه برخورد با وبلاگ نویسان همچنان ادامه دارد.در این میان تبدیل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به معاونت رسانه ای این شائبه هایی را بوجود آورده است 
اینترنت و وبلاگ یک فرصت است. فرصتی برای تبلیغ .دولت می تواند با تعامل مثبت و سازنده و برآوردن خواسته های مردم که البته وبلاگ نویسان نیز جزیی از آنها هستند خود به خود زمینه های تبلیغ نظام در ایران و بالطبع دنیا را فراهم آورند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین