کد خبر: ۴۴۳۲۰
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۴:۱۷
گزارش دى سايت

هر دو هوشیارند ؛ هم آمریکا ، هم ایران

آفتاب‌‌نیوز : «دى تسايت» در مقاله خود به قلم «يورگ لاو» به ايرانيان مهاجر در آلمان می‌پردازد و می‌نويسد: تقريبا يكصد و بيست هزار ايرانى مهاجر در آلمان زندگى می‌كنند كه در ميان همه اقوام ديگر مهاجر از همه موفق‌تر هستند. 
 در ميان هيچ ملتى اين همه پزشك، مهندس و انسانهاى تحصيل كرده و موفق در عرصه اقتصادى ديده نمی‌شود. از سال ۲۰۰۰ به اين سو بيش از ۵۰ هزار نفر از آنان تابيعت آلمان را پذيرفته‌اند و هم پيوندى بى‌نظير ايرانى‌ها با كشور ميزبان نشان از اين دارد ميزان سواد، عنصر تعيين كننده در روند هم پيوندى است. 

«لاو» سپس در مقاله خود به معرفى چند چهره می‌پردازد كه در ميان آنان «شرمينه شهريور» دانشجوى علوم سياسى كه دارنده عنوان دختر شايسته آلمان در سال ۲۰۰۴ و دختر شايسته اروپا در سال گذشته است حضور دارند تا «حوروش پوركيان» كه نوه آيت‌العظمى ناظم‌العلما است و در عرصه پوشاك و نساجى يكى از موفق ترين‌هاى آلمان است. اما همه ايرانيان مقيم آلمان اكنون بايد براى دوستان آلمانى خود از ايرانى بگويند كه با اين وضعيت، ديگر برايشان غربيه شده است. 

اما «ماتياس ناس» در مطلب ديگرى بنام «بازگشت انقلاب» در گفتگو با چند متخصص ايرانى نظرات آنها را جويا شده است. دكتر محمود سريع‌القلم استاد روابط بين‌الملل بر اين عقيده است كه دولت ايران كاملا آگاهانه در عرصه بين‌المللى «بدنبال روياروئى و توليد مناقشه» از نوع كنترل شده آن است. از هنگامى كه احمدى‌نژاد انتخاب شده، در تهران صحبت از بازگشت به دوران اوايل انقلاب است. سعيد ليلاز رئيس بخش بازاريابى يك شركت وارد كننده اتومبيل معتقد است: در صورتى كه در مورد ايران مجازات‌هاى اقتصادى وضع شود، تهديد دولت ايران در مورد قطع صدور نفت تهديدى بيهوده است، اگر ما صدور نفت خود را قطع كنيم، براى غرب دردآور، اما براى ايران كشنده است.

ناصر‌هاديان عليرغم اينكه به لحاظ سياسى همگونى با احمدى‌نژاد ندارد، ولى وى را از دوران كودكى می‌شناسد، خلاف اين نظر را دارد و می‌گويد كه نبايد او را دست كم گرفت. وى معتقد است كه ايران و آمريكا هر دو باهوش هستند و به توافق خواهند رسيد، زيرا ايران در فلسطين لبنان و افغانستان امكانات زيادى را براى خود فراهم آورده است و می‌تواند ظرف چند ساعت عراق را به جهنمى براى آمريكا تبديل نمايد. 

در آخرين مقاله نيز «روپرشت پولنز» رئيس كميسيون روابط بين‌الملل مجلس آلمان از حزب دمكرات مسيحى، می‌نويسد كه آمريكا بايد بصورت مستقيم با ايران وارد مذاكره شود كه البته اين امر ساده‌اى نيست، اما در خود آمريكا نيز اكنون گرايش به اين سو وجود دارد، سناتور «ريچارد لوگار» رئيس كميسيون روابط بين‌المللى در سناى آمريكا به اين سياست باور دارد و آن را سازنده می‌داند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین