آفتابنیوز : این بيانيه تشريح نمی کند در صورت عدم همکاری ايران چه اقدامی صورت خواهد داد. چراکه مهمترین بخش بیانیه با فشار روسیه و چین حذف شد. در بخشی از این بیانیه ادعا شده بود که فعالیت های ایران برای صلح و امنیت جهانی خطرناک است.این بند در صورت تصویب می توانست دست آمریکا و انگلیس را برای اقدامات بعدی باز بگذارد.
به گزارش بی بی سی انتظار می رود اين موضوع در نشست امروز( پنجشنبه )وزرای خارجه روسيه، چين، آمريکا، بريتانيا، فرانسه و نيز آلمان در برلين مورد بحث قرار گيرد.
محمد جواد ظريف، نماينده ايران در سازمان ملل، در نخستين واکنش به اين بيانيه گفت که ایران قبلاگفته است که خواهان سلاح هسته ای نيست. وی گفت واکنش رسمی ايران بعدا در تهران صادر خواهد شد ولی افزود که ايران نسبت به هرگونه "تهديد، ارعاب و تعيين ضرالاجل آلرژی دارد".
آمريکا، بريتانيا، روسيه، فرانسه و چين بعد از ظهر چهارشنبه بالاخره پس از تقريبا سه هفته مذاکرات فشرده و کشمکش بر سر جزئيات بيانيه - که واکنش اين شورا را به پرونده اتمی ايران تشريح می کند - بر سر آن توافق کردند.
اين توافق پس از آن ممکن شد که فرانسه و بريتانيا نسخه سومی از پيش نويس بيانيه را که با برخی خواسته های چين و روسيه کنار می آيد، تهيه کردند.
اِمير جونز-پری، سفير بريتانيا در شورای امنيت، گفت که هرچند برخی نکات در اين بيانيه از قلم انداخته شد، اما شورا پيامی واحد فرستاده است داير بر اينکه نمی خواهد شاهد توسعه تسليحات اتمی توسط ايران باشد. نمايندگان ساير اعضای دائمی نيز موضع مشابهی را منعکس کردند.
پیش از این مقامات آمریکایی که همواره به ارسال صدای واحد تاکید کرده بودند سریعا پس از تصویب این بیانیه از آن استقبال کردند.چنانکه رایس وزیر خارجه امریکا بالفاصله با صدور بیانیه ای ضمن ابراز رضایت از بیانیه شورای امنیت آنرا "گام مهم دیپلماسی" دانست.
در متن اعلامیه رایس که توسط دایره مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا در واشنگتن منتشر شد آمده: "این نشان دهنده آنست که جامعه جهانی در نگرانی نسبت به برنامه هسته ای ایران متحد است".
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: "جامعه جهانی انتظار دارد که ایران از خواسته های آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر توقف فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم و بازگشت به مذاکرات پیروی نماید".
رایس مدعی شده است اعلامیه شورای امنیت سازمان ملل متحد علامتی را به ایران نشان می دهد که "تلاش های این کشور در مخفی کردن برنامه هسته ای و اجتناب از وظایف بین المللی خویش غیر قابل پذیرش است".
آنطور که رایس می گوید وی امروز ،پنجشنبه، در برلین منتظر امکان مذاکره با شرکای خود در بین اعضاء ثابت شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان برای بررسی ادامه عملکرد در خصوص ایران می باشد".