کد خبر: ۴۵۲۷۵
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۸۵ - ۱۴:۳۹

نگرانی اعراب از بی ثباتی خلیج فارس

آفتاب‌‌نیوز : خبرگزاری رویترز در تحلیلی از مواضع کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نسبت به فعالیت های هسته ای ایران می نویسد: همانگونه که در حمله به عراق در سال 2003 آمریکا از حمایت کمی در میان جهان عرب برخوردار بود،‌در مواجهه با تهران در مورد برنامه هسته ای اش نیز نباید انتظاری بیش از این داشته باشد. 

برخی از کشورهای عرب، به ویژه آنهایی که خارج از خلیج فارس قرار دارند، با شور و شوق برنامه هسته ای ایران را دنبال می کنند. از نظر آنها این مسأله می تواند وزنه تعالی در مقابل آمریکا و ایالات متحده محسوب شود. کشورهای دیگر عرب که بیشتر به ایران نزدیک هستند (از لحاظ جغرافیایی) نگران تهدید وضع موجود و بی ثباتی در منطقه هستند. 

بسیاری از کشورهای جهان عرب مبارزه آمریکا و اروپا با ایران را در حالی که اسرائیل با داشتن 200 کلاهک هسته ای از بازرسی سایت های هسته ای اش توسط بازرسان بین المللی طفره می رود، مبارزه ای ریاکارانه می دانند.
 
محمد حبیب از رهبران اخوان المسلمین معتقد است برنامه هسته ای ایران نوعی برابری بین دو طرف یعنی دنیای اسلام و عرب در یک طرف و اسرائیل در طرف دیگر ایجاد می کند.
عمرو موسی، رئیس اتحادیه عرب نیز گفته است که سیاست های مربوط به برنامه های هسته ای در منطقه نیاز به تجدید نظر دارد. به نظر وی استانداردهای دوگانه در این زمینه به تشدید مسأله می انجامد و این مسأله تنها محدود به ایران و اسرائیل نیست. 

معاون مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک در قاهره نیز معتقد است مردم در جهان عرب فکر نمی کنند برنامه های هسته ای ایران در راستای ایجاد مسابقه تسلیحاتی باشد. آنچه که باعث نگرانی است فقدان بی طرفی و استانداردهای دوگانه در برخورد با برنامه هسته ای ایران است.
کشورهای عرب خواستار عادی سازی کل منطقه خاورمیانه از سلاح های کشتار جمعی هستند و این مسأله شامل اسرائیل هم می شود. مقامات آمریکایی می گویند تنها پس از دستیابی به صلح جامع در خاورمیانه می توانند به مقابله با فعالیت های هسته ای اسرائیل بپردازند. 

در مجموع می توان گفت آنچه باعث نگرانی کشورهای منطقه خلیج فارس از برنامه های هسته ای ایران شده نگرانی از بی ثباتی منطقه است. یک کارشناس مسائل سیاسی در امارات متحده عربی می گوید: احتمال وقوع جنگ دیگری در خلیج فارس فراتر از توانایی ما است و ما این را نمی خواهیم.
این در حالی است که اکثر کشورهای عربی خواستار راه حلی صلح آمیز در مسأله هسته ای ایران هستند، با این امید که دیپلماسی، ایران را قادر سازد تحت نظارت سازمان ملل به توسعه انرژی هسته ای ادامه دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین