به گزارش ایرنا، رستوران قدیمی و معروفی که با وجود ظاهر بسیار تمیز و مرتب اما تخلفات بهداشتی و صنفی بسیاری در حین بازدید توسط عوامل گشت، کشف شد.
با حضور تیم بازرسی در آشپزخانه این رستوران و بررسی سردخانه آن، گوشت های فاسد چرخ شده ای که تغییر رنگ داده بود و همچنین جوجه کباب های پخته شده ای که در سردخانه نگهداری می شد و نشان از مانده بودن آنها داشت، مشاهده شد.
در سردخانه این رستوران کیسه زباله حاوی مواد دورریختنی مشاهده شد همچنین لباس های کارگران آشپزخانه نیز داخل سردخانه بود که برای همه جای تعجب داشت.
سردخانه ای که جلوی درب ورودی آن مرغ های بسته بندی شده در محیط بیرون و شرایط نامطلوبی نگهداری می شد به طوری که در بسته های مرغ خونابه جمع شده بود این درحالی بود که جلوی درب سردخانه نیز چاه فاضلاب وجود داشت و کاشی های آن کنده شده بود و زمین کاملا خاکی بود که به گفته مدیر رستوران در حال بنایی بودند.
ماهی های قزل آلای پاک نشده ای که در ظرفی کثیف در سردخانه بود و کاملا سیاه و متعفن شده بود، سیخ های کباب برگی که رنگ آن سبز شده بود و بوی بسیار نامطلوبی داشت، ماهیچه های پخته شده و یخ زده که در شرایط غیربهداشتی نگهداری می شد همه حکایت از عدم نظارت و مدیریت بر عملکرد این آشپزخانه داشت.
نماینده بهداشت در مورد وضعیت بهداشتی این رستوران به خبرنگار ایرنا، گفت: وضعیت بهداشت محیطی در این رستوران نامطلوب است چرا که در زمان فعالیت، اقدام به بازسازی و بهسازی محیط آشپزخانه کرده است این درحالیست که بهسازی محیط در زمان فعالیت رستوران نباید انجام گیرد تا آلودگی های محیطی به مواد غذایی سرایت نکند.
وی اظهار کرد: کارگران آشپزخانه در زمان فعالیت باید روپوش، کلاه و دستکش داشته باشند و با توجه به شیوع تب کریمه کنگو توصیه جدی به استفاده از دستکش می شود که در این رستوران اگرچه برخی از کارکنان روپوش دارند اما لباس های آنان بسیار کثیف است و از دستکش و کلاه استفاده نکرده اند.
رحیمی اظهار کرد: این رستوران با وجود فضای مناسب اما مکانی برای تعویض لباس کارکنان ندارد و باید جایی مخصوص برای لباس های کارگران تعبیه شود.
نماینده بهداشت گفت: همه کارگران باید کارت بهداشت داشته باشند که در این رستوران اغلب کارت بهداشت ندارند و یا مدت اعتبار آن گذشته است.
وی با اشاره به ماده ١٣ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و افزودنی ها، ادامه داد: افزودنی های غیرمجاز سلامت عمومی را تهدید می کند و در این رستوران از سنگ نمک استفاده می شود که به دلیل ناخالصی هایی که دارد، حاوی عناصر شیمیائی سنگین است و از اینرو سرطان زا و غیربهداشتی است و باید از نمک تصفیه شده یددار استفاده شود.
نماینده بهداشت به ویژگی مثبت این رستوران اشاره کرد و افزود: یکی از تخلفات رستوران ها استفاده از رنگ های غیرمجاز در غذا است اما خوشبختانه این رستوران از زعفران اصل استفاده می کند.
وی اضافه کرد: افزودنی های غیرمجاز مانند استفاده از جوش شیرین در کباب ها، سنگ نمک، رنگ ها و افزودنی های غیرمجاز از جمله مواردی است که در صورت استفاده و تکرار تخلف از سوی رستوران ها به دلیل اینکه سلامت مردم را تهدید می کند، ٤٨ ساعت اخطار و بعد هم اقدام به پلمپ می شود.
نماینده بهداشت با اشاره به نگهداری نامطلوب مواد غذایی، مرغ و گوشت هایی که بیرون از سردخانه و در محیط آزاد گذاشته شده بودند، گفت: اگرچه بررسی سلامت فراورده های خام دامی برعهده نماینده سازمان دامپزشکی است و در صورت نیاز به بررسی بیشتر باید نمونه ها به آزمایشگاه داده شود، اما با دقت در شیوه نگهداری و تغییر رنگ و ماهیت گوشت ها می توان به فاسد بودن آنها پی برد.
وی با اشاره به گرمای فصل تابستان و همچنین گرم بودن محیط آشپزخانه به دلیل روشن بودن اجاق های پخت و پز، گفت: رستوران ها باید دقت داشته باشند که در تابستان هیچ گونه مواد غذایی فاسدشدنی را در محیط نگهداری نکنند چون زودتر فاسد می شوند.
همچنین محمد جعفری مسئول اجرای احکام گشت های مشترک اظهار کرد: این برند با وجود قدیمی و معروف بودن اما به طور رسمی در اداره ثبت علائم تجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت نشده است و موارد مشابه اسم آن زیاد است، که این امر می تواند یک خلاء برای فرصت طلبان از اعتبار برندهای اصیل باشد.
بهانه تراشی های متعدد برای تخلف های بی شمار
مدیر این واحد صنفی نیز اغلب مشکلات را برعهده کارگران و سهل انگاری آنان قرار داد و با بهانه تراشی های متعدد سعی در توجیه تخلفات این مجموعه داشت.
بهروز طالبیان رئیس شعبه ٤٦ تعزیرات به صاحب این رستوران گفت: سهل انگاری کارگران توجیهی برای ارتکاب تخلفات این رستوران نمی تواند باشد چرا که مدیریت مسئول و پاسخگو با نظارت دقیق و مدام بر اجرای کار کارکنان، از وقوع بسیاری از این تخلفات می تواند جلوگیری کند.
وی ادامه داد: چطور جرات می کنید از اعتماد مردم سو استفاده کنید وغذاهای فاسد به خورد مردم می دهید زمانی که آنان به شما اطمینان می کنند و براساس ظاهر تمیز سالن غذاخوری و برند معتبر به شما مراجعه می کنند.
طالبیان افزود: دسترسی مردم به آشپزخانه ها و کم و کیف تهیه غذا امکان ندارد و اطلاعی از شرایط نگهداری و پخت غذا ندارند و به رستوران ها اطمینان می کنند و انتظار دارند در مقابل پولی که می پردازند، غذای با کیفیت بگیرند .
در پایان این بازدید همه مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته ای که تغییر ماهیت و رنگ داده بود، توسط تیم گشت تعزیرات معدوم شد.
اخطار پلمب
بهمن حسن بیگی رئیس گشت های ویژه تعزیرات تهران پس از بازدید این رستوران گفت: گشت مشترک تعزیرات حکومتی تهران با حضور دستگاه های نظارتی سرزده از بسیاری از واحدهای صنفی بازدید می کند و در صورتی که تخلفاتی را مشاهده کند در چارچوب قانون با متخلفان برخورد می کند.
وی ادامه داد: این رستوران معروف با مشتریان زیاد است که به عنوان برند معتبر در ذهن مردم شهرت و قدمت دارد و نباید از اعتماد مردم سو استفاده کند و سلامت آنان را به خطر بیندازد.
حسن بیگی اظهار کرد: رستوران بازدید شده به دلیل تخلفات متعدد بهداشتی و صنفی از سوی سازمان بهداشت و درمان اخطار 48 ساعت پلمپ خواهد گرفت و این واحد پلمپ خواهد شد.
وی با اشاره به تخلف گرانفروشی این رستوران معروف،اضافه کرد: پرونده تخلف گرانفروشی این رستوران به مبلغ 44 میلیون و صد هزار ریال از سوی بازرسان اتاق اصناف تشکیل شد و برای رسیدگی به تعزیرات ارسال می شود.
حسن بیگی یادآور شد: شهروندان می توانند از طریق سامانه ١٣٧ سازمان تعزیرات حکومتی و یا سامانه ١٢٤ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام کنند تا گشت های مشترک تعزیرات حکومتی به همراه دستگاه های نظارتی در اسرع وقت و به صورت سرزده به تخلفات و شکایات رسیدگی داشته باشند.