آفتابنیوز : هانیه ناصری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه زرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است، از خواص بی شمار این میوه و ساقه، ریشه و برگ آن یاد کرد.
وی افزود: خود میوه زرشک تقویت کننده قلب و کبد است و برای برطرف کردن بیماریهای کبدی بسیار مفید است.
این کارشناس طب سنتی مصرف زرشک را برای درمان بواسیر خونی مفید دانست و تاکید کرد: زرشک برطرف کننده خونریزی هم هست.
ناصری به افرادی که ناراحتی دهان دارند توصیه کرد، برای برطرف کردن ناراحتی، دم کرده زرشک را قرقره کنند.
وی از خواص ریشه و ساقه زرشک هم یاد کرد و ادامه داد: ریشه و ساقه زرشک صفرابر و مسهل است و کبد را نیز پاک و تقویت میکند.
این کارشناس ارشد طب سنتی عقیده دارد، مصرف ریشه و ساقه زرشک اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند و سوء هاضمه را نیز از بین میبرد.
ناصری اظهار کرد: رفع بیاشتهایی و یبوست از دیگر خواص درمانی ریشه و ساقه زرشک است.
به گفته این کارشناس، ریشه و ساقه زرشک همچنین در درمان بیماریهایی مانند واریس، یرقان، زردی، نقرس و روماتیسم نیز موثر است.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به ورم طحال هستند، میتوانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند.
ناصری گفت: مصرف ریشه و ساقه زرشک برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است و فشار خون را پایین میآورد.
این کارشناس ارشد طب سنتی در خصوص خواص برگ زرشک نیز اظهار کرد: برگ زرشک آب آوردگی بدن را برطرف میکند.
وی از مقادیر قابل توجه ویتامین "سی" در برگ زرشک هم یاد کرد که برای درمان بیماری "اسکوربوت" مفید است.
ناصری با اشاره به اینکه جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان میشود، به افراد توصیه کرد: در موقع آنژین و گلودرد، دم کرده برگ زرشک را قرقره کنند.