آفتابنیوز : مطالعه جدید محققان دانشگاه ماساچوست و هاروارد نشان میدهد مصرف پروتئینهای گیاهی نظیر غلات کامل سبوسدار و سویا از بروز یائسگی زودهنگام در زنان پیشگیری میکند.
به گفته محققان، مصرف پاستا غنی شده، نان حاوی سبوس و غلات به شگل چشمگیری با کاهش این ریسک مرتبط هستند، درحالیکه این رابطه مشابه در مورد خوردن منابع حیوانی پروتئین مشاهده نشد.
مگان بوتوت، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «درک بهتر از نحوه ارتباط مصرف پروتئین گیاهی رژیمی با پیری تخمدان میتواند روشهایی را برای زنان به منظور اصلاح ریسک ابتلا به یائسگی زودهنگام و شرایط سلامت مرتبط با آن شناسایی کند.»
این مطالعه شامل ۱۱۶ هزار زن ۲۵ تا ۴۲ ساله بود که از سال ۱۹۸۹ تحت نظر بودند. محققان دریافتند زنانی که حدود ۶.۵ درصد از کالری روزانه شان شامل پروتئین گیاهی بود ۱۶ درصد با کاهش ریسک یائسگی زودهنگام در مقایسه با زنانی که ۴ درصد کالری روزانه شان پروتئین گیاهی بود مواجه بودند.
منبع: مهر