پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۴۵۷۵۲
۰۸:۱۵
۱۳۸۵/۰۲/۱۲

تنهایی امریکا

۰۸:۱۵
۱۳۸۵/۰۲/۱۲
به گزارش آفتاب نیوز،
 اما از همان روزهای نخست، اختلاف نظر میان اعضا دائم و غیر دائم در برخورد با ایران، نشان داد که شورای امنیت نیز نمی تواند خواسته غرب به ویژه امریکا در مورد برنامه هسته ای ایران را تامین کند. نتیجه سه هفته مذاکره اعضا شورای امنیت نیز بیانیه ای بود که از ایران می خواست ظرف مدت سی روز فعالیت های هسته ای را متوقف کرده و با بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای همکاری کند. 

اینک با به پایان رسیدن این مهلت و ارائه گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هسته ای و اعلام رسمی مبنی بر نادیده گرفتن درخواست شورای امنیت مبنی بر تعلیق فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم از سوی ایران، امریکا دنبال راه چاره دیگری است. 

این در حالی است که به نظر می رسد یافتن راه حل دیپلماتیک در مساله هسته ای ایران، مساله ای است که اکثر کارشناسان و دیپلمات ها در مورد آن به اجماع رسیده اند.
در این راستا رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با رد احتمال استفاده از نیروی نظامی بر علیه ایران بر حل دیپلماتیک مساله هسته ای ایران تاکید کرده است. وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی( ناتو) نیز بر ادامه مسیر دیپلماتیک در حل مساله هسته ای ایران تاکید دارند. 

وزرای خارجه روسیه و آلمان نیز یک روز پس از ارائه گزارش البرادعی خواستار تلاش برای یافتن راه حل صلح آمیز در مساله هسته ای ایران شدند. از سوی دیگر با وجود لحن متفاوت مقامات امریکا و اتحادیه اروپا در برخورد با ایران، امریکا، فرانسه و انگلیس با دو عضو دیگر شورای امنیت یعنی چین و روسیه دارای اختلاف نظر بیشتری هستند. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس یک روز پس از ارائه گزارش آژانس بین المللی انرژی هسته ای گزارش داد که به نظر می رسد شورای امنیت در تکرار مباحث تفرقه افکنانه بر سر تقاضاهای هسته ای ایران گرفتار شده است. امریکا، انگلیس و فرانسه با چین و روسیه اختلاف نظر دارند. پکن و مسکو با اعمال تحریم و توسل به زور مخالفند و معتقدند که مساله هسته ای ایران باید به صورت دیپلماتیک حل شود و آژانس بین المللی انرژی اتمی و نه شورای امنیت مسئولیت آن را برعهده بگیرد. 

اختلافات موجود میان اعضا شورای امنیت، امریکا را به سمتی سوق داده که سعی دارد کشورها را به اعمال تحریم بر علیه تهران ترغیب کند. پیش از این نیز مقامات امریکایی از کشورها خواسته بودند روابط خارجی خود با تهران متوقف کنند. 

این در حالی است که امریکا در استفاده از تهدید حمله نظامی به ایران نیز شکست خورده است. روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی از سیاست های امریکا در مقابل ایران با اشاره به جنگ سرد حاکم بین ایران و امریکا نوشت: برنامه های نامنسجم واشنگتن ( در مقابل ایران) از اظهارات مبهم رئیس جمهور مبنی بر اینکه در صورت شکست دیپلماسی همه گزینه ها روی میز قرار دارند تا افزایش مباحث عمومی در مورد احتمال حمله امریکا یا اسرائیل به ایران، شکست خورده است. چرا که ایرانیان نیز با استفاده از تهدیدهای خود به امریکا پاسخ دادند. 

سخنان مقامات ایرانی در مورد اینکه قادرند امریکا را دچار درد و رنج کنند. بخشی از این تهدیدات بود، ضمن آن که ایران به عنوان چهارمین تولید کننده نفت دنیا و نقش حیاتی که در تامین انرژی مورد نیاز بازارهای جهانی ایفا می کند می تواند از تهدید قطع صادرات نفت نیز استفاده کند. 

به این ترتیب امریکا که روزی ادعا می کرد تنها شورای امنیت می تواند با بررسی مساله هسته ای ایران راه حل قطعی در این زمینه را ارائه دهد اینک خارج از چارچوب شورای امنیت به دنبال کسب حمایت کشورها بر علیه ایران است. راهی که به نظر اکثر کارشناسان شکستن از قبل برای امریکا مسجل است و امریکا توفیقی در این راه حاصل نخواهد کرد.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha