به گزارش آفتاب نیوز، 
ايران از مهمترين شركاي تجاري انگلستان در خاورميانه به شمار ميرود. تجربه نشان داده صاحبان صنايع اين كشور علاقهمند به سرمايهگذاري در ایران هستند. مايكل توماس مدير روابط بازرگاني انجمن خاورميانه در سفر قبلي خود در مهرماه گذشته به ايران، مهمترين نگراني سرمايهگذاري در بازار ايران را مشكلات سياسي موجود بين ايران و آمريكا اعلام كرده بود.
اما اكنون با وجود افزايش تنشها در روابط سياسي ايران با كشورهاي غربي سفر اين هيأت از آن جهت حايز اهميت است كه نشان ميدهد دولت بريتانيا هنوز به گسترش روابط تجاري و بازرگاني با ايران اهميت قايل است.
هفتهء گذشته نيز «علاءالدين بروجردي» رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در سفر به لندن با لرد «نورمن لامونت» ديدار كرد.
«نورمن لامونت» رييس اتاق بازرگاني بريتانيا و ايران است كه چندي پيش با نگارش يادداشتي تحت عنوان «صحبت با ايران بهتر از تحريم است» در فايننشنال تايمز، چكيده مواضع بازرگانان كشورش را نسبت به چالش هستهاي ايران اعلام كرده بود.
در حال حاضر، چند بانك ايراني درخواست تاسيس شعبه در لندن را كه يكي از مهمترين مراكز بانكداري در جهان شناخته ميشود، دادهاند و به نظر ميرسد با سفر اين هيأت تعداد بانكهاي ايراني حاضر در لندن از سه بانك به شش بانك افزايش يابد.هيات تجاري فرهنگي انگلستان روز گذشته به ايران آمد.
«چراغ سبز براي گسترش همكاريهاي دوجانبه با ايران ديده ميشود.» مايكل توماس، مدير بازرگاني انجمن خاورميانه كه مقدمات سفر هيات اقتصادي، فرهنگي انگلستان به ايران را فراهم كرده است با اعلام اين مطلب به روزنامه سرمايه گفته است: «در سال 2005 ميلادي، ميزان صادرات انگلستان به ايران نسبت به سال قبل از آن بيش از پنج درصد رشد داشته است.»وي نسبت به نتايج سفر اين هيات اظهار اميدواري ميكند و يادآور ميشود: «اميدواريم مذاكرات مثبتي در جهت سرمايهگذاري در ايران داشته باشيم.»
بهروز لطيف، تاجر ايراني مقيم انگلستان هماهنگكنندهء ايراني اين گروه و مدير پروژههاي مالي و بانكداري انجمن خاورميانه در ايران نيز به سرمايه ميگويد: «روز گذشته 18 نفر از صاحبان صنايع و مسوولان فرهنگي انگلستان به ايران آمدهاند.» وي به حضور معاون دانشگاه ناتينگهام به عنوان رابط فرهنگي گروه اشاره ميكند و خاطرنشان ميكند: «افراد حاضر در هيات تجاري انگلستان در بخشهاي صنعت و معدن، داروسازي و مهندسي توليد قطعات صاحب نام هستند.»لطيف همچنين به حضور نمايندگان جامعهء بانكداري انگلستان در اين هيات اشاره و اضافه ميكند: «تاسيس شعبات بانكهاي ايراني در انگلستان ميتواند گام مؤثري در توسعهء مبادلات تجاري دو كشور تلقي شود و دستيابي به اين مهم چندان طولاني مدت نخواهد بود.» وي نيز اظهار اميدواري ميكند كه زمينههاي گسترش تبادلات تجاري ايران با انگلستان بيشتر شود و به سخنان لرد شهردار لندن در زمينهء روابط اقتصادي با ايران اشاره ميكند كه گفته است: «حساب روابط اقتصادي از مسايل سياسي جداست.»
در سال 2004 صادرات مستقيم بريتانيا به ايران 444 ميليون پوند بود. صادرات عمدهء بريتانيا به ايران شامل لوازم بهداشتي، صنعتي، دارويي، منسوجات و مواد شيميايي است. صادرات ايران به بريتانيا نيز در سال 2004، 44 ميليون پوند برآورد شده است كه به طور عمده محصولات سنتي نظير پسته، خشكبار و فرش را شامل ميشود. اين عدم موازنه در مبادلات اقتصادي مطلوب نيست اما در صورتي كه كمپانيهاي بريتانيايي جهت توسعهء اقتصادي و انتقال مهارت و تكنولوژي سرمايهگذاري را در ايران آغاز كنند، موازنه متعادلتر خواهد شد زيرا ايران از طريق مدرن كردن صنعت خود توانايي ارايهء گسترهء وسيعتري از كالاها را علاوه بر كالاهاي سنتي پيدا خواهد كرد كه مورد پسند بازار بينالمللي نيز باشد.
بريتانيا در اين زمينه ميتواند از طريق تجويز و آموزش نقش ايفا كند. همچنين اين چشمانداز وجود دارد كه كمپانيهاي ايراني و بريتانيايي بتوانند در كشور سومي با يكديگر همكاري كنند. اين كشورها ميتواند كشورهاي حوزهء خليجفارس يا درياي خزر و يا بخشهاي ديگر در آسياي غربي را شامل شود.