غرب گوشی برای شنیدن حرف های ایران ندارد
به گزارش آفتاب نیوز،
فردریک جونز، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته است: در نامه احمدی نژاد اشاره ای به مناقشات موجود میان ایران و جامعه بین المللی نشده است و در آن به موضوعات نگران کننده از جمله برنامه هسته ای و نقض حقوق بشر در ایران اشاره نشده است.
این خبرگزاری در ادامه گزارش خود می نویسد: این نامه از سوی مقامات تهران به عنوان ابتکاری دیپلماتیک برای شکستن بن بست چند هفته ای در مورد برنامه هسته ای ایران و کاهش تنش های میان واشنگتن و تهران معرفی شده است.
اسکات مک کلان سخنگوی کاخ سفید نیز با تأیید دریافت نامه احمدی نژاد گفت: موضع واشنگتن نسبت به مسأله هسته ای ایران هیچ تفاوتی نسبت به قبل از دریافت نامه نکرده است.
وی با اشاره به اینکه ایران با تغییر رفتار خود باید به نگرانی های جامعه بین الملل در مورد خود پاسخ دهد گفت: جامعه جهانی نگران برنامه هسته ای ایران و دستیابی به سلاح هسته ای است، به همین دلیل ما سعی داریم به راه حلی دیپلماتیک دست پیدا کنیم، و این نامه هیچ پاسخی به چنین نگرانی هایی نمی دهد.
در حالی که ادعا می شد نامه احمدی نژاد حاوی راههای جدید برای حل اختلافات واشنگتن و تهران است، اما جونز، نامه رئیس جمهور ایران را شرح فلسفی و تاریخی دفاعیات گذشته ایران از برنامه هسته ای اش خوانده است.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد این نخستین نامه یک مقام ارشد ایرانی به رئیس جمهور آمریکا پس از قطع روابط واشنگتن و تهران در سال 1979 به شمار می رود اما مقامات آمریکایی آن را تاکتیکی انحرافی می دانند که به مسائل مهم برنامه هسته ای تهران اشاره نکرده است.
خبرگزاری آسوشیتد پرس نیز گزارش داد نامه رئیس جمهور ایران به جرج بوش پس از حملات احمدی نژاد در مبارزات انتخاباتی به واشنگتن و متحدینش، تغییری چشمگیر در سیاست های ایران محسوب می شود. این خبرگزاری هدف این نامه را کند کردن روند رأی گیری در شورای امنیت در مورد قطعنامه پیشنهادی اروپا عنوان کرده است.