آلبرایت: به نامه احمدی نژاد پاسخ بدهید
به گزارش آفتاب نیوز، 
آلبرایت در بخش دیگری از گفتگوی خود با بی بی سی،، مدعی شد ایران بیش از هر کشوری از حمله آمریکا به عراق سود برده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر امور خارجه آمریکا در دوران زمامدار ی کلینتون ، افزوده است :اگر ادامه خشونت ها منجر به تجزیه عراق شود، ایران منافع بیشتری نیز به دست می آورد.
این ادعا در حالی بیان می شود که مقامات ایرانی همواره بر حفظ تمامیت ارضی عراق تاکید کرده و خواستار پایان خشونتها در عراق و تشکیل دولت وحدت ملی این کشور بوده اند.
آلبرایت که بین سالهای 1997 تا 2001 در دولت بیل کلینتون سمت وزیر امورخارجه را بر عهده داشت خطر تضادهای داخلی بین مسلمانان شیعه و سنی عراق را جدی توصیف کرده و احتمال تجزیه عراق به سه قسمت شیعه، سنی و کرد نشین را خطرناک دانست.
او با اشاره به تاثیر منفی چنین مساله ای بر ترکیه که با مساله کردهای این کشور درگیر است، مدعی شد در صورت تجزیه احتمالی عراق و تشکیل یک ایالات شیعه نشین در جنوب این کشور، قدرت و نفوذ ایران بر آن منطقه افزایش خواهد یافت و نفوذ عربستان سعودی و اردن در بخش سنی نشین مرکز عراق نیز خطرناک خواهد بود.
وی افزود: با توجه به این موارد همه باید تلاش کنند تا عراق یکپارچه باقی بماند اگر چه باید حدی از خود مختاری برای بخشهای مختلف حفظ شود. آلبرایت 69 ساله مشغول تالیف کتابی در مورد رابطه دین و سیاست است که در آن از حمله آمریکا به عراق در سال 2003 به عنوان بدترین رویداد سیاست خارجی آمریکا نام برده شده است.