آفتابنیوز : وی نبود رهبری جامع و عدم هدایت صحیح این جریان را بزرگترین نقص جنبش اصلاحات خواند و در اشاره به آثار مثبت این جریان گفت: با دوم خرداد فضای سیاسی داخل و خارج کاملا متحول شد، به نوعی که حساسیت مردم برای حضور در صحنه و احساس مسئولیت بسیار بالا رفت.
در کنار این گام های بسیار بلندی در راستای تنش زدایی سیاست خارجی برداشته شد و ایران با آغاز روابط دیپلماتیک و خصوصا پس از تز «گفت و گوهای تمدن ها» یکی از کشورهایی شد که در مقابل خود صف طویلی از متقاضیان برای روابط دو طرفه را داشت.
منتجب نیا گسترش نهادهای مدنی، احزاب و تشکل های سیاسی را یکی دیگر از آثار باقی مانده از دوره اصلاحات خواند و گفت: «با حمایت های دولت و وزارت کشور، نهادهای مدنی و احزاب و تشکل ها گسترش یافته و گرایش به فعالیت قانونی دهها برابر شد.»
منتجب نیا افزایش صادرات، بالارفتن قیمت و نیز رشد ذخیره ارزی را از دستاوردهای اقتصادی این حرکت نام برد و با انتقاد از اصلاح طلبان در بی توجهی به معیشت مردم گفت: «کارهای عظیمی در حوزه اقتصاد صورت گرفته بود، اما برخی اصلاح طلبان سوار بر موج سیاسی این جریان شدند و بیش از هر چیز به کارهای سیاسی و حزبی خود پرداختند و عملا فرصت هایی را سوزاندند که نگذاشت مردم اصلاحات را در سفره های خود ببینند. کارها زیر بنایی بود اما باید به سیاست های سریع النتیجه هم توجه می شد تا مردم از اصلاحات دلسرد نشوند.
منتجب نیا در پایان عدم توجه کافی به مذهب و بعد معنوی جامعه در مقطع دوم خرداد را نقد کرد و گفت: یک تعدادی از اصلاح طلبان دچار تندروی در حوزه مذهب شدند و با وجود اینکه اصلاحات نقش ویژه ای در روشنگری دینی در حوزه فرهنگ داشت، اما تعدادی از آنها احساسات دینی جامعه را جریحه دار کردند و به واقعیت خمیرمایه مذهبی مردم ایران توجه نکردند.