آفتابنیوز : وی افزود: نباید فراموش کرد که در طول تاریخ و در داخل این فرهنگ، خرده فرهنگی هایی هویت خویش را تعریف کردند و در عین حال با این فرهنگ بزرگ نیز همزیستی و مسالمت آمیز داشته اند.
ترک، کرد، لر و بلوچ همه ایرانی اند و مسلمان و هویت برتر خود را در ایران اسلامی جستجو می کنند.
وی افزود: توازن میان خرده فرهنگ ها و فرهنگ ملی ـ محصول بزرگی به نام انسجام ملی را به همراه داشته است که ما می توانیم به واسطه آن نظم طبیعی، به زندگی مسالمت آمیز در ایران ادامه دهیم اما این نظم طبیعی هر از چند گاهی دستخوش تحول می شود. ساده انگاری، بی تدبیری، نفی وجود خرده فرهنگ ها از یکسو و بزرگ نمایی، افراطی گرایی و تهدید گرایی از سوی دیگر نگرشی بدبینانه هستند که این نظم را دچار تحول کرده است.
پس پذیرش یک تدبیر در عرصه مدیریت قومی، چیزی است که امروز ما به دنبال آن هستیم.
دکتر صالحی تاکید کرد: تنوع قومی در 179 کشور جهان وجود دارد و فقط 12 کشور در کل جهان از این مساله مستثنی هستند بنابراین مساله مدیریت تنوع قومی، مساله نظام ملل است.
در شرایط کنونی و با پدیدارهایی همچون جهانی شدن، فرآیندهای بین المللی، افزایش ارتباطات و افزایش مطالعات و خود آگاهی ها، شرایط متفاوتی را به وجود آورده است که مسلما مدیریت و برنامه ریزی کشور در مسیر پیشرفت را، با مسائل مختلفی در خصوص چگونگی تداوم، پایداری و حفظ همبستگی ملی مواجه کرده است.
همایش« تنوع فرهنگی و همبستگی ملی در ایران» با هدف بحث، گفت و گو و تبادل نظر درباره تنوع فرهنگی، همبستگی ملی ـ آسیب ها و تهدیدات پیش رو و راهکارهای حفظ، تداوم و ارتقای وحدت ملی در کشور در راستای سیاست های کلی نظام و برنامه های توسعه کشور، توسط مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده است.