آفتابنیوز : وی گفت: خاتمي هنگام طرح اين شعار تاكيد داشت كه مقامات نيز بايد در راستاي قانون حركت كرده و هميشه به چارچوب قانوني توجه داشته باشد.
وي اظهار داشت:«خاتمي به خشونت نه گفت و سعي داشت آزاديهايي كه در قانون اساسي گنجانده شده است را در جامعه ترويج و زنده كند. حتي در آن موقع نيز شاهد بوديم برخي علما با شعار قانونگرايي خاتمي همراه شدند و به تبع اين شعار، همهي طبقات و به خصوص دانشجويان همه جا خواهان تحقق اين شعار شدند».
ميثمي كه تحت عنوان «قانونمندي حركت مردم در دوم خرداد» سخنراني ميكرد، اظهار داشت: ما قبل از دوم خرداد داراي سه نظام ، حوزوي، نظام فوق قانوني و نظام قانوني بوديم كه دولت خاتمي بايد اين سه نظام را در قالب يك نظام يعني نظام قانوني ادغام ميكرد و اين حركتي انقلابي بود و واكنشهايي را به دنبال داشت.
وي با تاكيد بر اينكه «بسياري از تحليلگران معتقد بودند دوم خرداد يك نقطهي عطف در تاريخ ايران بوده است»،گفت: آذري قمي معتقد بود كه ما در دوم خرداد يك بحران را پشت سر گذاشتيم، چراكه در آن زمان اجماع بر روي ناطق نوري بود و اغلب مردم خاتمي را ميخواستند و ولي فقيه به عنوان كسي كه بايد اجماع فقها را تاييد ميكرد آراء مردم را تاييد كرد و حكم اقاي خاتمي را مورد تنفيذ قرار داد.
وي با بيان اين اعتقاد كه «در دوم خرداد ايدئولوژي سنتي فراز و نشيبهايي را طي كرد»،اظهار داشت: به عبارت ديگر در دوم خرداد ايدئولوژي سنتي شكست خورد و يكي از اشتباهات دوم خرداد اين بود كه با شكست اين ايدئولوژي در صدد حذف برخي از سنتها برآمد. وقتي كه ايدئولوژي سنتي شكست خورد برخي از حاميان اين ايدئولوژي رويكرد نظامي و پادگاني پيدا كردند و در همين جا بود كه انديشهي قتلهاي زنجيرهيي شكل گرفت. هفتاد الي هشتاد درصد مردم طرفدار دوم خرداد بودند و 15 درصد ديگر خلاف آنچه را كه مردم ميخواستند دنبال ميكردند و به همين بابت بود كه حادثههايي مانند قتلهاي زنجيرهيي ، حمله به كوي و موارد اين چنيني پيش آمد و ميتوان اينها را يك نوع اعلام جنگ به دولت خاتمي دانست.
ميثمي تاكيد كرد كه «افشاي قتلهاي زنجيره اي پس از دوم خرداد كاري بزرگ و انقلابي بود».
وي با بيان اينكه برخي از اين واكنشها باعث انفعال لشكر اصلاحات شد گفت: هنگامي كه حادثه كوي رخ داد متاسفانه عدهاي از اصلاحطلبان به جاي اينكه به بررسي موانع اصلاحات بپردازند خاتمي، نظام و قانون را زير سوال بردند.
وي با تاكيد بر اينكه در برخي از مواقع از شعارهاي اصلاحات سواستفاده شد و اصلاحطلبان به جاي برخورد با موانع اصلي اصلاحات، خاتمي و نظام را زير سوال بردند، ادامه داد: البته خاتمي زماني كه از مشكلات پيش روي دولت صحبت ميكرد به صورت شفاف اين مشكلات را نميگفت تا مردم خود واقعيت را بفهمند. مثلا وقتي گفت؛ عدهاي به دولت اعلان جنگ كردهاند اين را به صورت صريح نگفت كه چه كساني هستند و اين فضا را براي مردم به صورت شفاف ترسيم نكرد.