کد خبر: ۴۷۱۶۶
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۸۵ - ۰۰:۰۰

سلطنت طلب ها در میهمانی بوش و بلر

آفتاب‌‌نیوز :
امیر طاهری  که به محافل سلطنت طلب متصل است همان فردی است که چندی پیش با انتشار یک خبر دروغین بر ضد ایران مبنی بر اجبار اقلیت های مذهبی به استفاده از پوشاک و علامت های ویژه، چند ساعتی در صدر رسانه های هیونیستی قرار گرفت. 

 انتشار این خبر دروغین  به سرعت با واکنش نمایندگان اقلیت های مذهبی در مجلس شورای اسلامی مواجه شد و روزنامه کانادایی نیز به ناچار به طور رسمی از دولت ایران عذر خواهی  کرد. 

امير طاهري‌ چهره سرشناس مطبوعاتي دوران جنون قدرت محمدرضا شاه در سال‌هاي پاياني سلطنت اوست. امير طاهري، که در اصل محمد طاهري دزفولي نام دارد، در دوران دانشجويي در انگلستان مأمور نفوذي ساواک (سازمان اطلاعات و امنيت حکومت پهلوي) در «جامعه سوسياليست‌هاي نهضت ملّي ايران» بود. «جامعه سوسياليست‌ها» سازماني بود از پيروان خليل ملکي در اروپاي غربي و ايالات متحده آمريکا که چهره‌هاي سرشناس آن مرحوم حميد عنايت، محمدعلي (همايون) کاتوزيان، منصور فرهنگ، ناصر پاکدامن، امير پيشداد (مدير نشريه علم و زندگي در ايران و نشريه نامه پارسي در پاريس) بودند. چهره‌هاي فعال سياسي دانشجويي انگلستان در دوران اقامت طاهري افراد زير بودند: محمدعلي (همايون) کاتوزيان، حميد عنايت، حميد محامدي، منوچهر ثابتيان، مهرداد بهار، ژيلا سياسي، پرويز نيکخواه و حسن رسولي. طاهري با پرويز خوانساري رابطه نزديک داشت. خوانساري سرپرست دانشجويان ايراني و نماينده ساواک در اروپا بود که از سال‌هاي 1320 به عنوان يکي از عوامل شبکه اطلاعاتي بريتانيا شناخته مي‌شد. در جلدهاي اوّل و دوّم ظهور و سقوط سلطنت پهلوي اسنادي از پيشينه و سوء شهرت گسترده اخلاقي خوانساري درج شده است.

طاهري پس از بازگشت به ايران نام خود را به «امير طاهري» تغيير داد؛ ابتدا منشي و مشاور مطبوعاتي اميرعباس هويدا (نخست‌وزير) شد و سپس با رسوايي سردبيري روزنامه کيهان را به دست گرفت. چنان‌که معروف است، و به‌کرات از مطلعين معتبر و معمر- که به لغوگويي و بيان معايب خصوصي مردم علاقه ندارند- شنيده‌ام، هويدا به دليل «علقه خاصي» که با امير طاهري داشت، او را به زور به مصطفي مصباح‌زاده، مالک و مدير مسئول روزنامه کيهان، تحميل کرد. به اين ترتيب، به خواست هويدا، در سال 1353 مصباح‌زاده مجبور شد سردبير باتجربه، باسواد و تواناي خود، دکتر مهدي سمسار (1307-1380) [1، 2، 3] را، که داراي دکتراي روزنامه‌نگاري از فرانسه بود، کنار گذارد و فرد کم‌دانش و بي‌مسئوليتي را که حتي فاقد توان نگارش بود سردبير يکي از دو روزنامه اصلي کشور کند. اين اقدام افت شديد تيراژ روزنامه کيهان را در پي داشت. امير طاهري، که به‌دنبال عياشي‌ها و مجالس شبانه خود و هويدا بود، اداره امور روزنامه کيهان را يکسره به يکي از اعضاي تحريريه به‌نام رحمان هاتفي سپرد. رحمان هاتفي، که با نام مستعار «حيدر مهرگان» عضو سازمان مخفي حزب توده بود، اين امکان را در خدمت اهداف خود به‌کار گرفت و به اين ترتيب مؤسسه کيهان در دوران اقتدار امير طاهري به نهادي بدل شد که از درون آن هم روزنامه کيهان بيرون مي‌آمد و هم نشريه مخفي نويد وابسته به حزب توده.

زماني که شاه، در واپسين روزهاي سال 1353، بساط دو حزب درباري «ايران نوين» (به ليدري هويدا) و «مردم» (به ليدري امير اسدالله علم) را جمع کرد و به جاي آن، به تأسي از نظام‌هاي فاشيستي، حزب واحد «رستاخيز» را بر پا کرد، امير طاهري از مدافعان جنجالي و مشاطه‌گر اين حرکت جنون‌آميز بود. امير طاهري در حزب رستاخيز سمتي نداشت ولي در مقام سردبير روزنامه کيهان توجيه‌گر اين حزب و مدافع ديکتاتوري بلامنازع محمدرضا پهلوي بود. براي نمونه، امير طاهري در يکي از مقالات خود نوشت که نظام سياسي حکومت پهلوي از هر نظام سياسي ديگر در جهان برتر است و ايرانيان سعادتي بزرگ داشته‌اند که از «فرماندهي» گوهر گرانبهايي چون شاه برخوردار شده‌اند. امير طاهري‌، در مقاله فوق، فعاليت احزاب سياسي در ساير کشورهاي جهان را «عوام‌فريبي»‌ توصيف کرد.

در پی تصویب بودجه  75 میلیون دلاری در کنگره آمریکا به منظور کمک به آنچه که یاری رساندن به اپوزیسيون حکومت ایران خوانده شده ،محافل سلطنت طلب تلاش گسترده ای را به منظور منتفع شدن از این بودجه آغاز کرده اند.

ضیا آتابای :به ماهم کمک کنید

آیا ایرانی ها پولهای کاخ سفید را می پذیرند

این در حالی است که تمامی احزاب و شخصیتهای سیاسی داخل و نیز بسیاری از گروهها و افراد منتقد در خارج ،ضمن  ابراز مخالفت با این گونه اقدامات ،هرگونه دخالت خارجی در فعل و انفعالات سیاسی ایران را قویا رد کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین