آفتابنیوز : مجموعه 9 جلدي «تاريخ فلسفه كاپلستون»، در كشور ما، دردانه است. هم مرجع درسي دانشجويان فلسفه، و هم مرجع تدريس بسياري از اساتيد آنها، از دوره ليسانس تا دكترا است.
اما متاسفانه پس از گذشت حدود 25 سال از شروع ترجمه اين مجموعه، از سوي دو ناشر دولتي (انتشارات سروش و انتشارات علمي و فرهنگي)، كماكان ترجمه مجلدات دوم و سوم آن كه به فلسفه در دوره قرون وسطي و رنسانس مربوط مي شوند، منتشر نشده اند.
با اين وجود، خوشبختانه كتاب مستقل كاپلستون درباره اين دوره با عنوان ديباچه اى بر فلسفه قرون وسطى با ترجمه مسعود عليا و از سوي نشر ققنوس در سال 83 منتشر شد.
جلد نخست اين مجموعه در سال 1362 با ترجمه سيد جلال الدين مجتبوي روانه بازار شد
و بالاخره امسال، پس از گذشت 23 سال، همزمان با نمايشگاه بين المللي كتاب، جلد نهم تاریخ فلسفه کاپلستون توسط شرکت انتشارات علمی و فرهنگی و ترجمه
عبد الحسن آذرنگ و
سید محمود یوسف ثانی چاپ و منتشر شد.
ترجمه بخش اول اين کتاب را عبدالحسين آذرنگ و ترجمه بخش دوم آن را دکتر سيد محمود يوسف ثاني بر عهده داشته اند.
جلد نهم اين کتاب مربوط به تاريخ فرانسه در قرن بيستم است که در بخش اول تاريخ فلسفه نيمه اول قرن بيستم فرانسه و در بخش دوم تاريخ فلسفه نيمه دوم قرن بيستم اين کشور بررسي شده است.
بخش اول اين کتاب به فلسفه نودکارتي ها و فلسفه برگسون مربوط مي شود و بخش دوم داراي مدخل هاي فراواني است و اين به دليل آنست که کاپلستون در اين بخش از يک سو تاريخ فلسفه علم در فرانسه را بررسي کرده و از سوي ديگر مطالعات ديني و فلسفه هاي جديد نظير اگزيستانسياليسم در فرانسه را با شعب دو گانه آن يعني اگزيستانسياليسم ديني و غير ديني را مورد مطالعه قرار داده است.