آفتابنیوز : طی ماههای گذشته قیمت گوشت قرمز نیز مانند گوشت مرغ با افزایش غیرمنطقی مواجه شد؛ به طوری که بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی متوسط قیمت خردهفروشی انواع گوشت قرمز در سطح شهر با افزایش ۲.۶ درصدی نسبت به هفته قبل، سه درصدی نسبت به هفته مشابه سال قبل و ۱۸.۵ درصدی نسبت به هفته مشابه سال گذشته مواجه شده است.
به گونهای که هر کیلوگرم گوشت گوسفند با استخوان ۴۴ هزار و ۹۸۳ تومان در هفته منتهی به سوم شهریورماه بوده است که نسبت به هفته قبل ۱.۳ درصد و نسبت به هفته مشابه سال قبل ۲۱.۲ درصد افزایش قیمت داشته است.
همچنین گوشت گاو و گوساله بی استخوان کیلویی ۴۰ هزار و ۴۶۳ تومان در سطح شهر تهران طی این بازه زمانی عرضه شده است که این محصول نیز با افزایش ۴.۴ درصدی نسبت به هفته قبل هفت درصدی نسبت به مشابه ماه قبل و ۱۴.۸ درصدی نسبت به هفته مشابه سال گذشته مواجه شده است.
در چنین شرایطی که گوشت قرمز هر روز با افزایش قیمت و نوسان در بازار مواجه بوده، وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که هیچ مشکلی در تولید و تامین گوشت قرمز در بازار وجود ندارد و سیاستهای متعددی برای تنظیم و کنترل بازار در ایامی مانند عید قربان پیشبینی شده است.
عرضه دام زنده با قیمت منطقی در ۱۰۰ نقطه پایتخت
در این باره محمدرضا ملاصالحی - رییس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی - به ایسنا گفت: هیچ مشکلی از نظر تولید، تامین و عرضه دام زنده و گوشت قرمز مورد نیاز مردم در ایام خاص پیش رو مانند عید قربان نداریم و در بیش از ۱۰۰ نقطه پایتخت عرضه دام زنده با قیمت منطقی انجام می شود.
گوسفند کیلویی ۱۶ هزار تومان
وی افزود: تولید و فرآیند آن به صورت سنتی و طبیعی ادامه دارد و پرواربندان و تولیدکنندگان گوشت قرمز در چنین ایامی به گونهای تولید خود را تنظیم میکنند که بتوانند عرضه بیشتری به بازار داشته باشند که با توجه به سیاستگذاریهای صورت گرفته برای افزایش عرضه گوشت قرمز و دام زنده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران به نظر میرسد که عرضه کافی در این نقاط وجود داشته باشد که آخرین قیمت دام زنده حدود ۱۶ هزار تومان و قیمت عرضه گوشت قرمز تنظیم بازاری که گوشت تازه گوسفندی وارداتی کیلویی ۳۳ هزار تومان به صورت لاشه است.
رییس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در زمینه دام سبک و گوشت قرمز گوسفندی باید مردم را ترغیب کنیم که از گوشت قرمز به صورت یخ زده نیز استفاده کنند که در این صورت میتوانیم بخشی از کمبود را جبران کنیم اما در هر حال ایران در این زمینه ۹۰ درصد نیاز داخلی را میتواند با تولید خود تامین کند و مابقی نیز باید از محل واردات تامین شود که در این راستا طی سالهای گذشته از طریق گوشت گوساله این نیاز ۱۰ درصدی تامین شده است اما طی ماههای اخیر تقاضا برای مصرف گوشت گوسفندی افزایش یافته و در این راستا باید به سمت گوشت گرم برویم که تا حدودی تامین آن از منابع داخلی با سختی ها و مشقتهای بیشتری مواجه است.
ملاصالحی گفت: تا نیمه اول سال گذشته قیمت دام سبک به صورت زنده پایین بود اما از آن بازه زمانی تاکنون این قیمت افزایش یافت و به حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان برای دامدار و حدود ۱۶ هزار تومان برای مصرفکنندگان رسیده است که به نظر میرسد قیمت منطقی دام زنده با توجه به اینکه طی سالهای اخیر با وجود تورم و افزایش هزینههای تولید هیچ تغییری نداشت، تا حدی منطقی به نظر میرسد که امیدواریم بازار گوشت قرمز و دام زنده متعادلتر شود.
وی اضافه کرد: منطقیترین قیمت در شرایط کنونی برای دام زنده حدود کیلویی ۱۵ هزار تومان است اما قیمتهایی که در بازار وجود دارد، بهایی نیست که به دست دامداران میرسد و کمتر از ۱۴ هزار تومان برای هر کیلوگرم دام زنده به دست آنها میرسد و ما به التفاوت این قیمت نصیب دلالان میشود.