آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، جگر، دل، قلوه، مغز، زبان و سیرابی از جمله فرآوردههای فرعی گوشت هستند که بیشتر شناخته شدهاند. آنها منبع غنی از ویتامینها و مواد مغذی از جمله ویتامین B، آهن، فسفر، مس، منیزیم، ویتامین A، D،E و K به حساب میآیند.
سایت مدیکال نیوز تودی به فوائد برخی از فرآوردههای فرعی گوشت اشاره کردهاست:
جگر:مغذیترین فرآورده فرعی گوشت جگر است که منبع سرشاری از ویتامین A به حساب میآید. این ویتامین برای سلامت چشم و کاهش بیماریهایی که موجب التهاب میشوند، موثر است. همچنین جگر حاوی فولیک اسید، آهن، کروم، مس و روی است که به دلایل خاصیتش برای قلب و افزایش هموگلوبین خون مفید است.
قلوه: این فرآورده فرعی گوشت هم سرشار از مواد مغذی و پروتئین است و حاوی اسیدهای چرب امگا3 است. همچنین دارای خواص ضدالتهابی است و برای سلامت قلب مفید است.
مغز: مغز هم دارای اسیدهای چرب امگا 3 و مواد مغذی همچون فسفاتیدیل کولین و فسفاتیدیل سرین است که برای سلامت سیستم عصبی مفید میباشد. همچنین دریافت آنتی اکسیدان از طریق مصرف مغز در حفظ سلامت مغز انسان و نخاع تاثیر دارد.
دل: این فرآورده فرعی گوشت سرشار از آهن، روی و سلنیوم است. همچنین منبع غنی از ویتامینB2، B6 و B12 به حساب میآید. ویتامین B موجود در دل خاصیت حفاظت از قلب را دارد و قلب را از ابتلا به انواع بیماریها حفظ میکند. همچنین ویتامین B فشار خون را کنترل کرده و کلسترول بالا را کاهش میدهد. همچنین این ویتامین برای سلامت مغز مفید است و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقلی، افسردگی و اضطراب را کاهش میدهد.
زبان: زبان هم سرشار از کالریها، اسیدهای چرب، روی، آهن و ویتامین B12 است. همچنین این فرآورده فرعی گوشت بخصوص برای افرادی که در حال بهبود بیماری هستند یا زنان باردار مفید است.
به گزاش ایسنا، همچنین فرآوردههای فرعی گوشت سرشار از کلسترول و چربی اشباع شدهاست. برخلاف باور رایج، کلسترول و چربی اشباع شده در رژیم غذایی متعادل حائز اهمیت است اما باید در مصرف آنها تعادل رعایت شود.