آفتابنیوز : کاندیدای شکست خورده انتخابات دور نهم ریاست جمهوری با آرزوی توفیق برای دولت گفت: «وقتی هر دو جناح در حکومت حضور داشته باشند می توانند در کنار هم زندگی کنند و کار کنند که این بهتر است.»
دبیرکل حزب اعتماد ملی، حزب تازه تاسیس خود را حزبی جدی خواند و افزود: «حزب ما یک حزب جدی و تشکیلاتی است و با احزاب دنیا تنها در مواردی که مغایر با فرهنگ بومی و اصول ارزشی است تفاوت دارد.»
کروبی جایگاه دموکراتیک خود را در حزب مورد تاکید قرار داده و یاد آور می شود: «من تاکنون طوری در حزب عمل کرده ام که دیگران هم بتوانند از من سوال کنند و اگر اشتباهی کردم مچ مرا بگیرند.»
وی دوم خرداد و اصلاحات را به گوشت قربانی تشبیه کرد که هر کس به نسبت توان خود گوشه ای از آن را کند و با خود برد.
کروبی دستاورد اصلاحات را برای مردم سرخوردگی خواند و گفت: «آنچه ما در دوران اصلاحات نصیب مردم کردیم، همین سرخوردگی بود. چنانچه یکی از معاونین اداره ارشاد در جلسه ای گفته است که این سرخوردگی در مطبوعات تاکنون سابقه نداشته است و این بی تفاوتی و دلسردی که در مردم به وجود آمده سرنوشتی است که ما نصیب مردم کرده ایم.»
دبیرکل حزب اعتماد ملی با انتقاد از احزاب و جریانات دیگر ،به عدم استمرار کار تشکیلاتی و سیاسی احزاب اشاره کرد و یادآور شد: «شما خودتان دیدید که چگونه حرکت هایی که با سرعت شروع شد افول کرد. چون کار ما حساب و کتاب نداشت و روی برنامه ریزی حرکت نکردیم. حرکت ها را استمرار ندادیم و گاه و بیگاه تغییر موضع دادیم و دیدیدم که اوضاع به راحتی به هم خورد. چون هر کسی پس از پیروزی هر چه دلش خواست انجام می دهد.»
کروبی شرایط فعلی را برای کار حزبی شرایط نامساعدی خواند اما با این جمله که «باد صبا را هم باد برد» ابراز امیدواری کرد که دفاتر استانی این حزب و نیز دفتر مرکزی آن فعالانه وارد صفحه سیاسی کشور شوند.
پیش از آن نیز رئیس کمیته امور مناطق حزب اعتماد ملی با اعلام این خبر که تا پایان 30 تیر کلیه دفاتر استانی این حزب در سراسر کشور افتتاح خواهند شد گفت: «تاکنون مطابق زمان بندی های در نظر گرفته شده دفاتر حزب در چند استان افتتاح شده است و هدف حزب این است که بلافاصله پس از تاسیس دفاتر حزب در آن استانها به طور جدی فعالیت کند.»
در حاشیه کروبی پس از اتمام سخنرانی خود و پایان جلسه تاسیس دفتر مرکزی حزب اعتماد ملی در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سوالات آنان پاسخ گفت.
این در حالی بود که جلسه هیات موسسین نیز بالافاصله پس از جلسه برگزار می شد و در میان سخنان کروبی با خبرنگاران همراهان او در حزب، تاخیر جلسه را متذکر می شدند.
دبیرکل حزب اعتماد ملی با انتقاد از سخنان کسانی که بر بعد معنوی رئیس جمهور دامن می زنند گفت: «نه باید اقبال بی منطق باشد و نه پشت کردن بی منطق به مسئولین، نه به دنبال دیدی باشیم که هر چیزی را منفی ببینید و نه دیدی که در پی تمجید باشد. این تقصیر ماست که نمی گذاریم حرکت جامعه روی ریسمان اعتدال باشد.»
وی با تاکید بر خط اعتدال با خاطره ای از دوران اصلاحات یادآور شد: «زمانی که من رئیس مجلس اصلاحات بودم خبرنگاری از من پرسید که شما کجای اصلاحات هستید و اصلا شما اصلاحاتی هستید یا نه. منی که همیشه ضربه اندیشه و تفکر را خورده ام و از اول 2 خرداد بودم. وقتی عبدی را زندانی می کنند من هستم و دفاع می کنم ،وقتی مسائل مطبوعاتی و موسوی خوئینی ها پیش می آیدحرکت می کنم، حتی دورانی که آقای مهندس بازرگان بودند و هیچ کس حرفشان را منعکس نمی کرد در مجله شاهد مقاله را با پافشاری به سردبیر چاپ کردم. پس من که آنقدر آزاد اندیش هستم گویا هر که حرف نپخته و بی ربط نگفت دیگر اصلاحاتی نیست و در اصلاحاتی بودن اش شک و شبه است.»
کروبی در واکنش به اغتشاش در سخنرانی هاشمی رفسنجانی گفت: «این برخورد خیلی بدی بود و اگر ادامه یابد دیگر حریمی برای کسی نخواهد ماند. باید برخورد کنیم تا این فرهنگ از بین رود. مخالفان جناحهای دیگر مخالفت کنند نه در حرم حضرت معصومه و نه در سالروز 15 خرداد. نه در مورد آقای هاشمی، من با هر برخورد غیر منطقی با هر اندیشه و فکری مخالفم. اگر همان زمان که به دکتر سروش حمله می کردند با آنها برخورد درست می شد امروز کار به اینجا نمی کشید.»
دبیرکل حزب اعتمادملی در پاسخ به خبرنگار آفتاب در خصوص پرونده هسته ای ایران اذعان داشت: «من همیشه معتقدم باید از حقوق مان دفاع کنیم و دانش و فن آوری صلح آمیز هسته ای را داشته باشیم، اما مذاکره کنیم و مذاکرات را قطع نکنیم. من مطمئنم با این مذاکراتی که شروع شده شرایطی است که آمریکا شیوه اش را تغییر داده و اگر شیوه ها را تغییر دادند باید مذاکرات ادامه یابد. باید با تدبیر و دوراندیشی مذاکره کنیم.»
دبیر کل حزب اعتماد ملی ،اولین شرط اجماع و ائتلاف را تفاهم و گفتگو خواند و با اشاره به اختلافات احزاب داخلی ائتلاف و اجماع مشترک را رد کرد.
کروبی ابراز عقیده کرد: «شرط اجماع تفاهم است. وقتی یک جمعیت از نظر اندیشه و تفکر، اختلافاتی بین شان به وجود آمده به نظر من باید هر گروهی برود و با هر گروهی که در آن مقطع همکاری کرده ائتلاف کند. چون بین کسانی که اختلاف پیدا کرده اند گفتگو معنایی ندارد. این ائتلاف اگر صورت گیرد یک اجماع صوری و مصلحتی خواهد بود که فردا هم با یک مصلحت دیگر به هم خواهند خورد، اما این به معنای عدم حمایت از آزادی و حقوق دیگران نیست.»