کد خبر: ۴۷۵۶۹
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۱:۰۲

احمدی نژاد در شانگهای

آفتاب‌‌نیوز : آقای احمدی نژاد می گوید باور ما اين است كه ارتقاء و انسجام شانگهاي هم موجب توسعه صلح، رفاه و امنيت در اين منطقه مي‌شود و هم كمك بسيار موثري به صلح و آرامش در سطح جهان خواهد كرد. محمود احمدی نژاد در اين سفر علاوه بر شركت در اجلاس رهبران شانگهای، ملاقات‌ها و ديدارهاي دو و چند جانبه‌يي با سران كشورهاي شركت‌كننده در اجلاس خواهد داشت .

سابقه پايه گذاری سازمان همکاری شانگهای به اجلاس سال 1996 سران کشورهای روسيه، چين، تاجيکستان، قزاقستان و قيرقستان در شانگهای باز می گردد که معاهده ای را برای "تعميق اعتماد نظامی در مرزهای منطقه" امضا کرده و نهادی موسوم به گروه پنج را تاسيس کردند.


با قبول عضويت ازبکستان در سال 2001، اين گروه نام خود را به سازمان همکاری شانگهای تغيير داد.

اين سازمان هدف های خود را همکاری های امنيتی در آسيای ميانه از جمله در زمينه مبارزه با تروريسم، جنبش های جدايی طلبانه و افراط گرايی مذهبی اعلام داشته است.سازمان همکاری شانگهای همچنين گسترش همکاری های اقتصادی و مبادلات فرهنگی را از جمله هدف های خود اعلام کرده است.

در سال 2004، کشور مغولستان به عنوان عضو ناظر سازمان پذيرفته شد و کشورهای پاکستان، هند و ايران نيز در سال بعد به عنوان اعضای ناظر سازمان قبول شدند.بلاروس نيز خواستار آن بوده که به عنوان عضو ناظر پذيرفته شود.

با سازمان همکاری های شانگهای بیشتر آشنا شوید(کلیک کنید)

کشورهای عضو سازمان نسبت به حضور نظامی غرب، به خصوص ايالات متحده، در منطقه که به خصوص در پی حمله به افغانستان و تاسيس پايگاه های نظامی در کشورهای آسيای ميانه پر رنگتر شد، احساس ناخرسندی می کنند.

در پنجمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان شانگهای رسما با عضویت ایران، مغولستان، پاکستان و هند به عنوان عضو ناظر موافقت شد. پس از پذيرش ايران در سازمان همكاري شانگهاي، اين نخستين حضور يك رييس جمهوري ايران در اجلاس سران اين سازمان است.حضور محمود احمدی نژاد در چین چهارمین سفر یک رییس جمهور ایرانی به این کشور است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین