نوشابه و دلستر یکی از نوشیدنی های پرطرفدار بین ما ایرانیان است. سوالی که در این بین مطرح می شود این است که مضرات نوشابه کمتر است یا دلستر؟ نوشابه مشکی بهتر است یا زرد؟
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح مضرات متفاوت نوشابه مشکی و
نوشابه زرد گفت: کسانی که در برنامه غذایی خود آب و غذا به اندازه کافی
مصرف میکنند، تا آنجا که برایشان مقدور است، ماءالشعیر ننوشند.
آزیتا حکمت دوست با اشاره به فواید و مضرات دلستر اظهار داشت: گاز دلستر باعث مشکلات گوارشی، التهاب و رفلاکس معده میشود، شیرینی آن چاق کننده و یکی از عاملان پوسیدگی دندان است.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه طعمهای دلستر مصنوعی است، افزود: توصیه میشود دلستر بدون طعم و بدون شیرینی مصرف شود.
حکمت دوست عنوان کرد: دلستر از نوشابه بهتر است با این تفاوت که دلستر دارای ویتامین ث و گروه ویتامین ب و برای دفع سنگ کلیه مفید است، در حالی که نوشابه
جذب کلیه را مختل میکند، چاق کننده است، فسفر بالایی دارد، کلسیم را دفع
میکند و باعث پوکی استخوان میشود، همچنین نوشابه مشکی از زرد مضرتر است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اگر نوشابه بلافاصه بعد از غذا نوشیده نشود کلسیم بدن را دفع نمیکند. حکمت دوست توصیه کرد: کسانی که در برنامه غذایی خود آب و غذا به اندازه کافی مصرف میکنند تا جایی که ممکن است ماءالشعیر ننوشند.
منبع: سیمرغ