آفتابنیوز : به گزارش
خبرگزاری رویترز او گفته، به همين علت است كه من در واقع بر اين عقيدهام كه بايد از مناقشه كنوني بر سر ايران فراتر رويم و وضعيت خلع سلاح هسته ایی در سراسر جهان را بازنگري كنيم.
وزیر امور خارجه آلمان با توجه به قرار داد منع گسترش و آزمایش سلاح های هسته ای که در سال 1970، به امضا رسید گفته، ما تمایل داریم که از این قرار داد به طرز صحیحی استفاده کنیم. در این قرار داد قدرت های هسته ای قول داده اند که خلع سلاح شوند و ما باید آنها را مجبور کنیم که اینکار را انجام دهند.
طبق قرار داد منع گسترش و آزمایش سلاح های هسته ای كه ۳۶ سال پيش به امضاء رسيد، فقط ۵ قدرت اتمى كه عضو دائمى شوراى امنيت سازمان ملل متحد هستند مجاز به داشتن سلاح اتمىاند اما اين قرارداد آنها را نيزموظف به كاهش سلاح اتمى مىكند.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه اظهارات خود با اشاره به مشوق های ارائه شده توسط کشورهای 1+5 که به منظور ترغیب این کشور برای تعلیق فعالیت های هسته ای پیشنهاد شده گفته ایران هنوز به پیشنهاد ارائه شده پاسخ واقعی نداده و ما تا به حال هیچ نشانه محسوس یا اقدامی جدی از سوی ایران در این خصوص ندیده ایم.
او درادامه اظهارات خود با ابراز امیدواری برای دریافت پاسخی مثبت از سوی ایران گفته، چیزی که به هر حال مثبت است این است که ما برای اولین بار در ایران شاهد انعکاس هایی هستیم. من امیدواریم سران ایرانی راهی برای عبوراز دری که به روی آنها باز شده پیدا کنند.
اظهارات وزیر امور خارجه آلمان در خصوص انعکاس های مثبت ایران به مشوق هایی ارائه شده بعد از آن صورت می گیرد که کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اخیرا گفته بود که اظهارات مثبتی از ایران در خصوص مشوق های ارائه شده شنیده است.
این اظهارات بعد از آن صورت می گیرد که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران در اجلاس شانگهای گفته بود، ما اين مجموعه را گامي رو به جلو در نظر ميگيريم و به همكارانم دستور دادهام آن را با دقت بررسي كنند. ما به موقع خود و در راستاي منافع ملي جمهوري اسلامي ايران به آن پاسخ خواهيم داد.