آفتابنیوز : به گزارش
خبرگزاری آسوشیتد پرس، آمریکا و ژاپن ضمن خطرناک خواندن چنین آزمایشی از کره شمالی درخواست کرده اند از انجام آزمایش این موشک که توانایی رسیدن به خاک آمریکا را دارد خودداری کند ولی مقامات کره شمالی تدارک این کشور برای انجام چنین موشکی را تکذیب کرده اند.
این در حالی است که یک روزنامه چاپ کره جنوبی شنبه 27 خرداد در گزارشی آورده بود، كره شمالي به منظور فراهم ساختن مقدمات آزمايش موشك دوربردي كه توانایی رسیدن به خاک آمریکا را دارد، دستگاه پرتاب موشك را روي سكوي پرتاب سوار كرده و حدود 10 تانكر سوخت را به پايگاه مربوط انتقال داده است. این روزنامه به نقل از یکی از مقامات عالی رتبه کره جنوبی نوشته بود، كه سئول و واشنگتن پس از تجزيه و تحليل تصاوير ماهواره ای به اين نتيجه رسيده اند كه كره شمالي قصد انجام آزمايش موشكي دارد.
هر چند که کره شمالی تلاش برای چنین آزمایشی را انکار کرده ولی به گزارش شبکه تلویزیونی سراسری ژاپن هواپیماهای جاسوسی آمریکا بشدت تحرکات موشکی کره شمالی را تحت نظر گرفته اند. این در حالی است که کره شمالی بشدت از پروازهای جاسوسی آمریکا در حریم هوایی این کشور انتقاد کرده و خبرگزاری دولتی کره شمالی در خبری آورده که هواپيماهاي جاسوسي آمريكا در صبح جمعه گذشته وارد حريم فضايي سواحل غربي كرهشمالي شدهاند.
اخبار مربوط به آزمایش موشکی کره شمالی از شنبه 27 خرداد در کانون توجه رسانه ها و خبرگزاریهای بین المللی قرار داشت و حتی خبرگزاری رویترز خبر از انجام یک آزمایش قریب الوقوع تا ساعاتی دیگر داده بود.
در همین خصوص خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات آمریکایی آورده بود که احتمال آزمایش این موشک قریب الوقوع است. این موشک که Taepodong-2 نام دارد 35 متر طول و بردی در حدود 3500 تا 6000 كيلومتر دارد. در صورت تحقق چنین آزمایشی این دومین موشک بلند پروازی خواهد بود که از سال 1998 تا کنون توسط کره شمالی آزمایش می شود. كره شمالي در سال ۱۹۹۸ميلادي نسل اول این موشک ها موسوم به 1- Taepodong را بر فراز ژاپن آزمایش کرده بود.
دولت ژاپن انجام چنین آزمایشی را تهدیدی برای امنیت ملی خود می داند و تهدید کرده در صورت شلیک این موشک کشورش خواستار بررسی تحریم کره شمالی در شورای امنیت می شود. تارو آسو، وزیر امور خارجه ژاپن ضمن سخنرانی در یک برنامه تلویزیونی گفته، ژاپن خواهان آن است که چنانچه کره شمالی آزمایش موشک های بالستیک را آغاز و تکمیل کند، شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه تشکیل جلسه دهد.
آمریکا که بشدت از توانایی های موشکی کره شمالی ابراز نگرانی کرده و تلاش كره شمالي برايانجام اينآزمايش موشكي را اقدامي تحريك كننده و خطرناك توصيف كرده است. فرد جونز،سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید در این خصوص گفته، کره شمالی باید به منظور پایان دادن به بحران بر سر برنامه هسته ای خود به مهلت قانونی آزمایش موشک دوربرد که از سال 1999 آن را مراعات کرده ، پایبند باشد و به گفتگوهای شش جانبه بازگردد.
آزمایش این موشک قاره پیما توسط کره شمالی در حالی صورت می گیرد که چندی پیش خبرگزاری فرانسه در گزارشی آورده بود که ، آماده شدن كره شمالي براي انجام آزمايش موشكهاي دوربرد (براي نخستين بار پس از يك دهه) ممكن است، تلاش براي جلب توجه دولت آمريكا باشد كه كاملا متمركز بر ايران شده است.
يانولفشتال، از كارشناسان تسليحاتي مركز مطالعات استراتژيك و بينالمللي واشنگتن در این خصوص گفته بود كره شمالي كه ديد، ايران به خاطر برنامه اتمياش، پيشنهادهاي مناسبي را از آمريكا و اروپا دريافت كرده، ميخواهد با اين کار، توجه و پيشنهادهاي مشابهي را از آمريكا دريافت كند.
این کارشناس تسلیحاتی معتقد است که فعاليت موشكي کره شمالی، نشانه عصبانيت آنان از اين است كه نتوانستهاند، مزاياي خوبي را در ازای توقف برنامه اتمي خود به دست آورند. این در حالی است که جوزف سيرين كيون، از كارشناسان اتمي مركز پيشرفت آمريكا، در این خصوص گفته بود كرهايها دوست ندارند، ناديده گرفته شوند و اين اقدامات را انجام ميدهند، تا به آمريكا يادآوري كنند، هنوز هم بالقوه خطرناكند.