آفتابنیوز : وی با اشاره به نامه اخیر گروهی از اقتصاددانان خطاب به رئیس جمهور اضافه کرد:« به صرف این که این نامه مخالف من است ،من نباید بحث های دیگری را مطرح کنم و واکنش نشان دهم. حتی باید با مخالفین خود نیز عالمانه رفتار کنیم .»
متن نطق نادران در مجلس(کلیک کنید)افروغ خاطر نشان کرد:« در میان نویسندگان این نامه افراد موجهی حضور دارند اما عده ای نیز هستند که خود مسئول پدید آمدن این وضع هستند و امروز باید پاسخ گو باشند. من به دولت هم توصیه می کنم که به آن توجه کند. بخش هایی از این نامه مفید است که باید از آن استفاده کرد و باقی را هم باید عالمانه پاسخ داد. ولی در کل باید از چنین حرکاتی استقبال شود. حسن این نامه این است که از دریچه ی لیبرالی نوشته نشده و در بخش هایی شعارهای دولت را هم پذیرفته.»
افروغ تصریح کرد:«ایراد مشترک چپ و راست ما این است که وقتی به قدرت می رسند مخالفین خود را رد می کنند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عملکرد اقتصادی دو دولت گذشته گفت:«من معتقدم سیاست اقتصادی دولت آقای هاشمی از نظر فرهنگی جامع و دارای سرعت مناسبی نبود، یعنی با ریشه های فرهنگی و تاریخی ما همخوانی نداشت.
همین مساله هم سبب یک رویگردانی گسترده شد که در دوم خرداد 76 خود را نشان داد. به عقیده ی من آن انتخابات بیش از هر چیز یک نه به آقای هاشمی بود. در انتخابات نهمین دوره ی ریاست جمهوری نیز این امر تکرار شد. یعنی اصلا معلوم نیست که اگر در دور دوم انتخابات رقیب آقای احمدی نژاد فردی غیر از آقای هاشمی بود نتیجه چه می شد.»
وی اضافه کرد:«جریان توسعه اقتصادی و تعدیل ساختاری بوی لیبرالیسم ،پراگماتیسم و عملگرایی می داد که از نظر من قابل دفاع نیست. همین انتقاد را به دولت نهم هم وارد می سازم که پراگماتیسم نباشد.»
افروغ با انتقاد از ساختار «دولت ساخته»ی برخی احزاب نظیر مشارکت و کارگزاران افزود:«البته من هیچ گاه جریان و اشخاص را خلط نمی کنم. بین تفکر و ساختار و اشخاص فرق است. من این فکر و ساختار (اقتصادی) را قبول ندارم، ولی ممکن است که فرد دارای گذشته ی قابل دفاع و انقلابی باشد.
نمی توان گفت چون این فکر خراب است پس طرف آدم غیر قابل دفاع و غیر انقلابی و غیر اخلاقی است، نه، حساب افراد از ساختار جداست.»
افروغ در مورد عملکرد اقتصادی دولت نهم نیز اظهار داشت: «رویکرد آقای احمدی نژاد، واکنشی طبیعی به نادیده گرفتن عدالت و شعار آن بود. من با شعار های آقای احمدی نژاد موافقم و احساس می کنم یک تغییر رویکرد رخ داده، اما باید در نظر داشت که حرکت باید از روی برنامه باشد.
شعارهای دولت نهم باید از روی برنامه ریزی محقق گردد که هنوز استراتژی مدون و برنامه ریزی روشنی در مورد آن مشاهده نشده.»
این نماینده اصولگرا خاطر نشان کرد:«باید توجه داشت که عدالت صرفا اقتصادی نیست. اقتصاد یک جنبه ی عدالت است، عدالت جنبه های فرهنگی، سیاسی، گروهی و فردی نیز دارد که حتما باید با آزادی همراه باشند. عدالت و آزادی همراه هم اند.»