پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۴۷۹۸۸
۱۴:۲۲
۱۳۸۵/۰۴/۰۳

بودجه نظامی آمریکابه 517 میلیارد دلار افزایش یافت

۱۴:۲۲
۱۳۸۵/۰۴/۰۳
به گزارش آفتاب نیوز، این در حالی است که طبق گزارشی که اخیرا توسط موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک لندن منتشر شده بود بودجه سرانه نظامی ایران در مقایسه با همسایگان عرب خود در خلیج فارس از همیشه کمتر است.

به گزارش خبرگزاری رسمی چین «شینهوا» این بودجه در اول اکتبر به وزارت دفاع آمریکا اختصاص می یابد. در این بودجه همچنین ‪ ۵۰۰‬ميليون دلار بودجه اضافی براي تجهیز گارد ملي، 5/1 میلیارد دلار برای جلیقه های ضد گلوله جدیدی که برای محافظت از جان سربازان آمریکا در مقابل حملات انفجاری توسط شورشیان عراقی طراحی شده و همچنین 2/2 درصد افزایش حقوق نظامیان در نظر گرفته شده است.

چندی پیش موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک لندن در جدیدترین تراز سالانه نظامی خود نشان داده بود که بودجه سرانه نظامی ایران در مقایسه با سایر همسایگان عرب خود در حاشیه خلیج فارس از همه کمتر است و تنها امارات متحده عربی درصد کمتری از تولید ناخالص داخلی خود را نسبت به ایران صرف بودجه دفاعی خود می کند. در این گزارش آمده بود که بودجه نظامی ایران به طرز قابل توجهی کمتر از شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به استثنای امارات متحده عربی است.

بنابراین تراز بودجه دفاعی ایران در سال 2005 معادل 2/6 میلیارد دلار بوده که برابر با سرانه 91 دلار است. ایران همچنین برخلاف کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بیشتر تجهیزات نظامی مورد نیاز خود را در داخل کشور تولید می کند.

بر اساس تراز موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، عربستان سعودی برخلاف ایران مبلغ کلانی معادل 4/25 میلیارد دلار را به بودجه دفاعی خود در سال 2005 اختصاص داده بود. این میزان برای کشورهای عمان و امارات هم در سال گذشته به ترتیب 02/3 و 65/2 میلیارد دلار بوده است.

 ایران در سال 2003 به گزارش نشریه اقتصادی میس در میان 18 کشور خاورمیانه و شمال افریقا از نظر هزینه های نظامی در جایگاه پانزدهم قرار داشت که در این بررسی عمان در صدر قرار گرفته بود. در این گزارش سرانه هزینه نظامی ایران 46 دلار تخمین زده شده بود که ایران را در میان کشورهای خاورمیانه در رده چهارم قرار می داد.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha