پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۴۸۰۷۹
۱۱:۲۳
۱۳۸۵/۰۴/۰۶

بوش: چه کلاهکی روی این موشک است؟

۱۱:۲۳
۱۳۸۵/۰۴/۰۶
به گزارش آفتاب نیوز، خبرگزاری رسمی فرانسه به نقل از جرج بوش آورده، ما از کره ای ها چیزی در این خصوص نشنیده ایم، بنابراین من نمی توانم به شما بگویم که نیات آنها چیست. این بخشی از مشکل است. اظهارات بوش در حالی بیان می شود که تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفید با درخواست تعدادی از سیاست گذاران آمریکایی برای انجام گفت و گوهای مستقیم با پیونگ یانگ خارج از مذاکرات شش جانبه مخالفت کرده است.

نزدیک به دو هفته است که مشخص شده کره شمالی قصد دارد یک موشک بالستیک به نام Taepodong-2 را که توانایی رسیدن به خاک آمریکا را دارد آزمایش کند ولی این موشک همچنان بر روی سکوی پرتاب موشک باقی مانده است.

ژاپن, کره جنوبی و آمریکا به کره شمالی هشدار داده اند که از آزمایش موشک مذکور خودداری کنند و حتی مقامات آمریکایی گفته اند در صورتی که این موشک به آمریکا نزدیک شود آنرا در آسمان منهدم می کنند. این در حالی است که ژاپن اعلام کرده آمریکا تعداد 3 الی 4 سایت سیستم ضد موشکی پاتریوت-3 را بعلت نگرانی ها از توانایی موشکی کره شمالی در جزیره اوکیناوا ژاپن نصب خواهد کرد. به گفته‌ كارشناسان اين موشك مي‌تواند خود را تا سواحل آلاسكا يا هاوايي برساند. 

آماده باش دفاع موشکی آمریکا(کلیک کنید)

بوش در ادامه اظهارات خود گفته، من برای شرکای خود ژاپن، کره جنوبی، چین و روسیه کاملا مشخص کرده ام که ما نیاز به ارسال یک پیام متمرکز به کره شمالی داریم که این آزمایش اقدامی تحریک کننده است. رئیس جمهور آمریکا در ادامه اظهارات خود با تشکر از اینکه چین پیام آمریکا را به کره شمالی رسانده گفته، ما باید امیدوارم باشیم که "کیم جونگ ایل" رهبر کره شمالی به حرف چینی ها گوش کند.

اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی بیان می شوند که خبرگزاری رویترز در گزارشی به این موضوع اشاره کرده نتایج یک بررسی نشان می دهد میزان پلوتونیم کره شمالی که به اندازه ساخت یک یا دو بمب هسته ای بوده در طول دوران ریاست جمهوری جرج بوش از این مقدار فراتر رفته و در حال حاضر به اندازه ای رسیده که این کشور می تواند در حدود 13 بمب هسته ای با آن بسازد. 

نتیجه ای که از این بررسی گرفته شده این است که، کره شمالی که تهدید به شلیک یک موشک بالستیک کرده، نگرانی ها را در واشنگتن و آسیا افزایش داده و می تواند تا پایان دوران ریاست جمهوری بوش در سال 2009 مواد مورد نیاز برای ساخت 17 بمب هسته ای را در اختیار داشته باشد.

اطلاعات این تحقیق که به ریاست دیوید آلبرایت بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل انجام شده بر تجزیه و تحلیل عکس های ماهواره های جاسوسی آمریکا از تاسیسات هسته ای کره شمالی و اظهارات صورت گرفته از سوی مقامات کره شمالی در رسانه ها استوار بوده است. 

گفته می شود که پیونگ یانگ پلوتونیوم مورد نیاز برای ایجاد بازدارندگی را ندارد و بسیار بعید به نظر می رسد که مقداری از پلوتونیوم فعلی خود را در بازار به فروش برساند ولی اگر تولید پلوتونیوم با سرعت کنونی ادامه یابد، ممکن است رهبران کره شمالی تصمیم بگیرند که در سالهای آینده مقداری از اورانیوم اضافی را در بازار به فروش برسانند.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha