کد خبر: ۴۸۶۲۳۸
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۷

از خواص درمانی میوه زرشک چه می‌دانیم؟

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: میوه زرشک در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود و برای بیماری فشار خون مفید بوده و ضد انگل‌های کبدی است.
آفتاب‌‌نیوز : «محسن پویان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: میوه زرشک از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و خشک و از نظر خواص قابض و مقوی معده، کبد و قلب است.

وی با اشاره به این‌که میوه خشک زرشک از خونریزی مزمن جلوگیری می‌کند، افزود: میوه زرشک برای کاهش ترشحات مخاطی مفید بوده و صفرابر است و خونریزی بواسیر را قطع و خون را تصفیه می‌کند

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی ادامه داد: هم‌چنین میوه زرشک برای کاهش تری‌گلیسرید خون از آن استفاده می‌شود و برای بیماری فشار خون مفید بوده و ضد انگل‌های کبدی است.

پویان با اشاره به این‌که مصرف میوه زرشک را برای تنظیم فلورمیکروبی بدن پس از مصرف آنتی‌بیوتیک توصیه کرده‌اند، یادآور شد: میوه زرشک برای گلو درد، عفونت مثانه و ریه، درد قفسه سینه و نیز بیماری مالاریا و برای رفع ترشحات مخاطی مفید بوده و باعث انقباض عروق می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در کتاب قانون در طب، ابن‌سینا از خواص دارویی شش نوع داروی مخلوط گیاهی تحت‌عنوان قرص زرشک یاد شده  که یکی از نسخه‌های گیاهی مذکور از افشره، زرشک، بذر، خیار، ترنجبین، شیرین بیان، مصطکی، تباشیر، رواند چینی، گل محمدی، زعفران و سنبل ترکیب یافته که از آن برای درمان تب، ورم کبد و عطش زیاد استفاده می‌شده است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: در درمان بیماری‌های یرقان، ورم معده و رفع جوش و دمل نیز زرشک را مورد استفاده قرار می‌داده‌اند.

پویان تصریح کرد: در کتاب تحفه حکیم مومن نیز زرشک را در مان برخی بیماری‌ها از جمله ورم اعضاء بدن، رفع تب، ناراحتی‌های معده و جگر، درمان اسهال‌های صفراوی و نیز خنثی کردن زهر مار افعی، برطرف‌کننده عطش فراوان، قاطع صفرا و مقوی کبدی معرفی کرده است.

وی ادامه داد: میوه زرشک در درمان آسم، انژین، تب‌های عفونی، امراض ریوی، ناراحتی‌های کسیه صفرا مفید بوده، قابض و ضدعفونی‌کننده است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: آب مقطر یا عرق زرشک نیز موارد استفاده فراوان دارد از آب مقطر زرشک برای کاهش کلسترول خون و کاهش فشار خون استفاده می‌شود.

پویان تصریح کرد: آب مقطر زرشک درتقویت معده، سرطان روده و خشکی معده، احتقان کبد، استفراغ، زخم معده و روده، ورم معده، درد معده و رفع سوءهاضمه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: عرق زرشک برای ضد تشنگی، ضد صفرا، ضد اعتیاد و خارش بدن و نیز برای مقابله با قند خون، اختلالات جریان خون و تصلب شرائن بسیار مفید است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی افزود: هم‌چنین مصرف آب مقطر زرشک در درمان و جلوگیری از اسهال خونی، یرقان، سیاتیک، خونریزی رحم، ورم طحال، سنگ کلیه، گلودرد، غش، رماتیسم، بواسیر، بواسیر خونی، سنگ کلیه صفرا، بی‌خوابی و نقرس نیز نافع است.

پویان با اشاره به این‌که در برخی منابع مصرف میوه زرشک را در دفع کرم کبد موثر دانسته‌اند، خاطرنشان کرد: برای زنان باردار مصرف زرشک همراه با آب لیمو و آب نارنج در طب گیاهی توصیه شده است.

وی با تأکید بر این‌که آب زرشک نیز در درمان برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: آب زرشک تب بر، صفرا بر، تسکین‌دهنده عطش، دافع سنگ کلیه و صفرا و تصفیه‌کننده خون و به‌منظور درمان ورم پروستات مصرف مداوم آب زرشک بسایر موثر و مفید است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی یادآور شد: ‌میوه زرشک برای درمان چربی خون، قند خون، و اختلالات گردش خون بسیار اثربخش است.

پویان با اشاره به این‌که برای رفع ناراحتی‌های رحم آب زرشک را همراه با ریشه زرشک جوشانده و استفاده می‌کنند، تصریح کرد: آب زرشک در تقویت قلب، تقویت معده، و تقویت طحال نافع است.

وی یادآور شد: به افرادی که دچار بیماری فشار خون و تصلب‌شرائین هستند توصیه می‌شود که از آب زرشک مصرف کنند.

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: مصرف آب زرشک در مداوا و پیش گیری از تنگی نفس، رماتیسم، سیاتیک، خشکی معده، بواسیر خونی، سنگ کلیه، ورم طحال، استفراغ، ورم روده، احتقاق کبد، یرقان، اسید اوریک خون، خارش پوست و گلو درد چرکی در طب گیاهی توصیه شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین