پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۴۸۷۷۶
۱۱:۱۶
۱۳۸۵/۰۴/۲۶

ورود ناگهانی وزیر خارجه ایران به دمشق

منوچهر متکی به سرعت عازم دیدار با بشار اسد شد
۱۱:۱۶
۱۳۸۵/۰۴/۲۶
به گزارش آفتاب نیوز، سفر منوچهر متکی وزير امور خارجه‌ ايران به دمشق 

این دومین سفر یک مقام بلند پایه ایرانی به سوریه پس از حمله اسراییل به لبنان است.روز شنبه ساعاتی پس از حمله غیر منظره اسراییل به فرودگاه غیر نظامی لبنان، علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در راه بازگشت از اروپا وارد دمشق شد و با رییس جمهورسوریه و معاون وی دیدار و گفتگو کرد.

در همین حال رومانو پرودی نخست وزیر ایتالیا که کشورش از مناسبات گرمتری نسبت به دیگر کشورهای اروپای با ایران برخوردار است در یک تماش تلفنی با علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، برای کمک به حل بحران خاورمیانه از تهران کمک خواسته است.دیپلمات های ایتالیایی گفته اند که ایران پاسخی رسمی به این درخواست نداده اما به نظر می رسد سفر ناگهانی و برنام ریزی نشده وزیر خارجه ایران به دمشق با درخواست ایتالیا از ایران بی ارتباط نباشد.

وزير خارجه ايران پیشتر در آتن پایتخت یونان درباره تازه‌ترين تحولات خاورميانه گفته بود که اوضاع خطرناك و هشداردهنده است و اين مسئله نگراني همه كشورهاي اسلامي را برانگيخته است.آقای متکی گفته بود که خشونت نمي‌تواند هيچ مشكلي را حل كند.وی می گوید موضع ما اين است كه بايد از سوي همه طرفها خويشتن‌داري صورت گيرد تا اين دور باطل خشونت ادامه نيابد. وزیر خارجه ایران خواستار دخالت جامعه بين‌الملل و سازمان ملل براي خاتمه جنایت های اسرائیل شده است.

در حالی که گسترش آتش جنگ خاورمیانه را تهدید می کند ،در جریان حمله نیروهای خزب الله لبنان به یک ناوچه اسراییلی ، تل آویو ایران را متهم کرده بود که در انهدام ناوچه جنگی اسرائیل توسط حزب الله لبنان نقش داشته است. اسرائیل همواره تلاش می کند تا به نوعی ایران را به دخالت در امور داخلی لبنان متهم کند.

در واکنش به ادعاهای اسراییل، سفارت ایران در بیروت در بیانیه ای ادعای اسرائیل درباره حضور نظاميان ایران در لبنان و مشاركت آنان در حمله موشكي به يك ناوچه جنگي اين رژيم در ساحل بيروت را تكذيب كرده است. وزیر خارجه ایران نیزگفته که اسرائيل هميشه ديگران را براي اقدامات خود متهم مي‌كند.

در حال حاضر آقای متکی بریا رایزنی با سوریه متحد شماره یک ایران در دمشق به سر می برد.محمد رضا باقري معاون وزير امور خارجه ایران در امور خاورميانه وزیر خارجه ایران را در این سفر همراهي مي‌كند.معمول نیست که در سفر وزیر خارجه ، معاون وی نیز همراه وی باشد اما اهمیت اوضاع در خاورمیانه ترکیب این سفر را نیز تغییر داده است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha