آفتابنیوز : سازمان بين المللی کار در گزارش خود خواستار همکاری جهانی برای بهبود قوانين و افزايش سطح آگاهی نسبت به آنچه يک مساله "پنهان" می خواند شده است.
اين گزارش، تحت عنوان "همبستگی بين المللی عليه کار اجباری" دومين گزارش عمده ای است که درباره برده داری در قرن حاضر تحقيق می کند.
مشکل جهانی اين سازمان می گويد که کار اجباری يک مشکل سراسری در تمامی مناطق جهان و گريبانگير کليه انواع اقتصادهاست.
بيشترين قربانيان پديده کار اجباری در کشورهای فقير آسيا و آمريکای لاتين زندگی می کنند، اما در حدود 350 هزار نفر از آنها نيز در کشورهای صنعتی به کار گرفته می شوند.
"آی ال او" می گويد که 80 درصد نيروی کار اجباری توسط عوامل غيردولتی به کار گرفته می شوند و اکثر آنها را زنان و کودکان تشکيل می دهند.
اين گزارش دريافته است که برخی از انواع کار اجباری، که وجود آنها از ديرباز شناخته شده بود، بسيار گسترده است.
اين نوع کار اجباری از جمله شامل کودکانی است که وادار به انجام همان کاری می شوند که والدينشان می کنند و هيچ اميدی به آزادی خود ندارند.
برده داری نوين در برخی مناطق جنگی نيز رو به گسترش است و کودکان به عنوان سرباز يا برده های جنسی به خدمت گرفته می شوند.
اما اين گزارش بيش از هر جا در اقتصادی جهانی سازی شده، در بخش هايی مانند صنايع جنسی، کشاورزی، عمران و خدمات خانگی شاهد به وخامت گراييدن اين روند است.
کليد حل مشکل
"آی ال او" خواستار وضع قوانين بهتر و اجرای شديدتر قوانين موجود برای شکستن "عادت مصونيت از پيگرد" برای عاملان کار اجباری شده است.
اين گزارش همچنين کشورها را ترغيب می کند از طريق همکاری با بومی ها در فقيرترين جوامع به ريشه های مشکل رسيدگی کنند.
"آی ال او" توصيه می کند که کشورهای غنی تر می توانند با بررسی سياست خود در زمينه کار و مهاجرت به حل مشکل کمک کنند.
ديويد لوين، خبرنگار بی بی سی در امور کشورهای در حال توسعه، می گويد که شواهد مثبتی از تغيير به چشم می خورد.
افزايش نگرانی درباره جنايات سازمان يافته به تهيه يک آيين نامه بين المللی تازه عليه قاچاق انسان منجر شده است.
سال گذشته، اتحاديه های تجاری از طيفی از کشورهای مختلف در کامرون گرد آمدند تا درباره مسائلی از جمله برده داری، آدم ربايی و تجارت جنسی بحث کنند.
خبرنگار ما می گويد که ممکن است کليد حل مشکل در همين نشست های کوچکتر غيردولتی نهفته باشد، زيرا احتمال شناسايی و کشف موارد برده داری نوين توسط افراد محلی که از دانش تجاری برخوردارند بيش از محققان دولتی است.
اما وی افزايد که تغيير فرهنگ کار اجباری بسيار دشوار است چرا که اين پديده در نواحی غيررسمی، خارج از نظارت ساز و کارهای معمول اقتصادی، عمل می کند
برده داري در برزيل دست کم 25 هزار نفر در برزيل به عنوان برده به کار کشيده شده اند.
اين مطالعه که به نمايندگی از سازمان بين المللی کار تهيه شده است، می گويد که کارگران در آن کشور در شرايطی که حتی مناسب حال حيوانات نيست، کار و زندگی می کنند.
اکثريت اين گروه در منطقه آمازون برای قطع درختان به کار گرفته می شوند که هدف آن تخريب جنگل برای ايجاد زمين برای گاوداری و کشاورزی است.
اين گزارش که هنوز منتشر نشده است می گويد که برخی از برگزيدگان سياسی برزيل از جمله زمين داران و مالکان مسوول اين وضع هستند.
هلفدانیاين گزارش می گويد که در قرن بيست و يکم با کارگران برزيلی نه مانند حيوانات، بلکه بدتر از آن رفتار می شود.
کار اجباری در منطقه آمازون متمرکز است.روز کاری از سپيده دم تا غروب آفتاب ادامه می يابد و کارگران در "هلفدانی" زندگی می کنند و در قوطی هايی که زمانی محل ذخيره آفت کش ها بود تغذيه می کنند.
کارفرمايان برای برقراری نظم و جلوگيری از فرار کارگرانی که اغلب به آنها مقروض هستند، افراد مسلح را استخدام می کنند.اين گزارش می گويد که در استان "پارا" در آمازون، بيش از 500 کارگر بومی طی 30 سال گذشته به قتل رسيده اند. به اين ترتيب آمار قتل در اين منطقه 26 بار بيش از معدل ملی است.
سياستمداران و قضات اين گزارش از تلاش دولت چپگرای برزيل برای رسيدگی به مساله ستايش به عمل می آورد، اما می گويد که فرهنگ مصونيت در کشوری که سياستمداران و قضات از جمله زمين داران مسوول تداوم برده داری هستند، به سختی از ميان می رود.
لوايح زيادی در اين زمينه مطرح شده است که پارلمان آنها را تصويب نکرده است.اين گزارش همچنين به طور غيرمستقيم سازمان بين المللی کار را به خاطر ناکامی در کمک به تغيير اين وضع مورد انتقاد قرار داده است.
اما يک مقام اين سازمان اين مساله را که از انتشار گزارش جلوگيری شده است رد کرد