کد خبر: ۴۹۲۲۲
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۸۵ - ۱۳:۲۶
در یک کنفرانس مطبوعاتی

بوش و بلر از بحران خاورمیانه گفتند

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، دو رهبر در این کنفرانس خبری بار دیگر بدون توجه به درخواست رهبران کشورهای اروپایی و عربی برای برقراری آتش بس فوری میان حزب الله و اسرائیل اعلام کرده اند که نیروهای بین المللی باید به سرعت به لبنان اعزام شوند تا به دولت لبنان کمک کنند که کنترل مجدد جنوب این کشور را که در دست گروههای مبارز است بدست آورند.

در حالی که درگیریها میان حزب الله و اسرائیل وارد هجدهمین روز شده جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا گفته، ما بر سر این موضوع توافق کردیم که نیروهای بین المللی باید به سرعت لبنان اعزام شوند. اظهارات بوش مبنی بر توافق با بلر در حالی صورت می گیرد که خبرگزاریها و رسانه های خارجی قبل از ورود بلر به واشنگتن از وجود اختلافاتی میان سران دو کشور در خصوص بحران اخیر خاورمیانه داده بودند. بلر نیز بحران اخیر خاورمیانه را یک تراژدی کامل برای لبنان، اسرائیل و منطقه نامیده است.

در ادامه این کنفرانس خبری دو رهبر اظهاراتی نیز در پاسخ به این سوال که آنها چه پیامی برای ایران و سوریه که به گمان غرب از حامیان حزب الله به شمار می روند بیان کرده اند. جرج بوش در پاسخ به این سوال گفته، ایران باید فعالیت های هسته ای خود را متوقف کند و پیام من به سوریه این است که نقش فعال تری برای رسیدن به صلح ایفا کند. اظهارات بوش در حالی بیان می شود که وی از زمان آغاز درگیریها همواره ایران و سوریه را به دست داشتن در حوادث اخیر خاورمیانه متهم کرده است.

تونی بلر نیز در پاسخ به این سوال گفته، پیام من این است که ایران و سوریه فقط یک انتخاب دارند. بلر در ادامه اظهارات خود افزوده، آنها فکر می کنند که می توانند از این انتخاب طفره روند ولی حقیقت این است که آنها نمی توانند.

اظهارات بلر در حالی بیان می شوند که وی به تازگی در اظهارات بی پایه و اساس مدعی شده بود ایران سلاح و مهمات برای جنگ علیه سربازان اسرائیلی در اختیار حزب الله لبنان قرار می دهد و مشابه سلاح هایی که در عراق استفاده شده به حزب الله داده شده تا علیه اسرائیل مورد استفاده قرار بگیرد.

 وی با اشاره به اینکه ایران و سوریه از حزب الله لبنان حمایت می کنند مدعی شده بود، سلاح هایی که حزب الله از آنها استفاده می کنند شاید دقیقا همان سلاح هایی نیست که علیه سربازان انگلیسی در بصره استفاده شده ولی خیلی مشابه به آنها است. مارگارت بگت وزیر امور خارجه انگلیس به فاصله یک روز بعد از ادعاهای بی پایه و اساس بلر گفته بود ما برای اثبات این ادعاها هیچ مدرکی در اختیار نداریم.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه این کنفراس خبری گفته، کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا را دوباره به خاورميانه می فرستد تا در مورد جزئيات قطعنامه صلح خاورمیانه گفت و گو کند. وی مدعی شده که اين قطعنامه می تواند به يک صلح و ثبات پايدار برای اسرائيل و لبنان کمک کند. بلر به این موضوع اشاره کرده که فکر می کند که به محض تصويب قطعنامه سازمان ملل که احتمالا هفته آينده خواهد بود، اين درگيری به پايان خواهد رسيد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین