آفتابنیوز : شاید برای بسیاری اعجاب آور باشد وقتی بشنوند قیمت هر کیلو گوشت در سال 1384 ، یعنی وقتی دولت نهم آغاز به کار کرد 5 هزار تومان و هر کیلو مرغ هزار و 350 تومان بوده است، اما هشت سال بعد هر کیلو گوشت روی سی هزار تومان را دیده بود و مرغ ها دیگر به کمتر از 5 هزار تومان رضایت نمی دادند.
حالا قیمت هر کیلو گوشت با یک چک پول 50 هزار تومانی برابری می کند و مرغ کمتر روی هفت هزار تومان را می بیند.
کمی به عقبتر برویم، به سال 1350، درست 46 سال قبل، شاید برای خیلی ها مرور قیمت ها در این سال جذاب باشد، وقتی که دلار در بازار با هفت یک تومانی برابری میکرد و قیمت گوشت و روغن و برنج نیز با پول خردهایی که این روزها دیگر در جیب کسی یافت نمی شود، قابل معاوضه بود.
این قیمت ها که در نیمه زمستان 1350، در روزنامه کیهان درج شده ،صورت نرخ تره بار و میوه کمیته 10 نفری بارفروش و میوه فروش از تاریخ چهارم آبان ماه سال 1350 تا اطلاع ثانوی را در بر می گیرد.
نکته اینجاست که نرخ ها متعلق به میوه و تره بار است و قیمت ها در دکان های میوه فروشی گرانتر از این رقم بوده است.
توضیحاتی که در کنار قیمت ها درج شده نشان می دهد در این دوره نیز گرانفروشی مساله اصلی و اساسی در اقتصاد ایران بوده است. قیمت ها از یک ریال آغاز می شود . عکس منتشر شده گویای قیمت ها در آبان ماه سال 1350 است.
منبع: خبرآنلاین