آفتابنیوز : "ترشی لیته" خانگی که با سرکه طبیعی درست شده باشد از نظر طب ایرانی دارای خواص متعددی است که در ادامه به برخی از این خواص اشاره شده است:
ــ کمک به درمان بواسیر
ــ اشتهاآور
ــ هضم بهتر غذاهای ثقیلالهضم
ــ بازکننده انسدادهای طحال
ــ پیشگیری از سرطان روده بزرگ.
برای درست کردن ترشی لیته به این مواد نیاز داریم:
بادنجان یک کیلو، سبزی معطر پاککرده نیم کیلو، فلفل دلمهای سبز یک عدد، فلفل دلمهای قرمز یک عدد، سیر رندهشده یک قاشق سوپخوری، فلفل سبز پنجاه گرم، هویج سه عدد، سرکه یک کیلو، نعنای خشک یک قاشق غذاخوری، پونه خشک یک قاشق غذاخوری و زردچوبه یک قاشق مرباخوری.
طرز تهیه ترشی لیته
سبزی معطر پاککرده شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و ... است که آنها را کاملاً خرد میکنیم؛ بادنجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب میپزیم سپس در صافی میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سیر و بادنجان را با هم چرخ میکنیم؛ هویج، فلفل دلمهای سبز، فلفل دلمهای قرمز و فلفل سبز تند را بهطور کامل خرد و به بادنجان و سیر اضافه میکنیم؛ در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
سبزی معطر، ادویه ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی میافزاییم؛ سرکه را به همه مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم میزنیم؛ حالا ترشی لیته آماده است.
منبع: تسنیم