وی توضیح داد: قطعنامه شورای امنیت میگوید ایران باید تمام فعالیت هایش را در زمینه هسته ای چه صنعتی و چه تحقیقاتی متوقف كند و هیچ امتیازی هم پیش بینی نشده است. به این قطعنامه روسیه و چین نیز رأی داده اند. پیشنهاد 1+5 هم از طرف این كشورها بعلاوه آلمان داده شده و می گوید غنی سازی باید متوقف شود و امتیازاتی هم داده شده است. وی افزود پیشنهاد ما این است كه ایران با شرایطی پیشنهاد 1+5 را بپذیرد.
دكتر یزدی افزود: آمریكا نمیتواند به تنهایی حركتی را علیه ایران پیش ببرد. قدم بعدی تحریم علیه ایران است و با توجه به اینكه روسیه و چین هم در مقابل تحریم مقاومت می كنند و ایران هم زیر بار نمی رود،آمریكا تلاش می كند رأی روسیه و چین را هم به تحریم جلب كند و روسیه نیز اعلام كرده است فعلاً با تحریم موافق نیست.
وزیر خارجه دولت موقت با بیان اینكه «گزینه تحریم بستگی به دامنه آن دارد» گفت: تحریم صادرات نفت چیزی است كه ممكن است اكثر كشورها با آن موافق نباشند. بنابراین ممكن است در گام اول تحریم ایران فروش كالاهای مهم به ایران از جمله بنزین باشد.
دكتر یزدی در مورد انتخابات شوراها گفت: شوراها با زندگی روزمره مردم سر و كار دارند ، مردم بایستی با تمام نیرو در انتخابات شوراها شركت كنند و سرنوشتشان را بدست بگیرند. دموكراسی در لایه های پایین جامعه در حال شكل گرفتن است و مردم بایستی به طور فعال حضور داشته باشند.
وی در جریان سخنرانی خود نیز با گرامیداشت یاد آیت الله طالقانی طالقانی به لحاظ شخصیتی دو بعدی بود. از حوزه برخاسته و در مسیر تماس با جریان روشنفكری دینی قرار گرفته بود. او علیرغم اینكه مانند دیگران می توانست در حوزه بماند ولی این راه را انتخاب نكرد.
یزدی تاكید كرد: امروزه نمی توان از روشنفكری دینی سخن گفت بدون اینكه نام طالقانی و بازرگان مطرح شود. مطرح كردن روشنفكری دینی بدون نام این دو امكان پذیر نیست. طالقانی روحانیای بود كه بدون مطالبه كردن هیچ حق ویژه ای برای خود « تحزب » را پذیرفت و عضو نهضت آزادی ایران گردید و برای خودش در این حزب یك رأی قائل بود.
وی با بیان اینكه «طالقانی و بازرگان هر كدام بر یكی از آموزههای دینی تاكید كردهاند»، توضیح داد: در آثار طالقانی تاكید جدی برروی قسط، عدل و برابری وجود دارد. آثار مرحوم بازرگان تكیه بیشتر برروی آزادی است. تفاوت دو نگاه به صورت ظاهری باعث شده است كه بعضی، روشنفكران را به دو گروه لیبرال و رادیكال تقسیم كنند در حالیكه با توجه به معنی «هستی شناسانه » آزادی بر مبنای نیاز انسانی و اینكه عدالت اجتماعی بدون صحه گذاشتن به حقوق انسانی من جمله آزادی قابل تحقق نیست. طالقانی و بازرگان به یك نقطه می رسند ، هر دو از نظر توزیع امكانات برابر و برای همه مردم معتقدند و هذ دو به آزادی فعالیت های اقتصادی و عدالت توزیعی اعتقاد دارند.