آفتابنیوز : فرید زکریا تحلیلگر روزنامه خلیج تایمز با اشاره به بزرگنمایی خطر برنامه اتمی ایران از سوی کشورهای غربی به مقایسه آن با برنامه اتمی چین کمونیست در دهه 60 میلادی پرداخته و مینویسد: اگر خیلی خیلی از برنامههای اتمی ایران احساس نگرانی میکنید خودتان را جای سیاستمدارانی بگذارید که در سال 1964 با حکومت ترسناک چین مواجه بودند، زمانی که این کشور نخستین بمب اتمی خود را آزمایش کرد. در آن دوران چین تهاجمیترین سیاست خارجی را در عرصه روابط بین الملل دنبال می کرد. این کشور دائم در حال تهدید همسایگان خود و دخالت در امور داخلی آنها و رجز خواندن برای دنیای غرب بود. حکومت مائو عملا به نیروی محرکه شورشهای خشن کمونیستی در آمریکای لاتین و دریای کارائیب هم تبدیل شده و به هر طریقی که می توانست از آنان پشتیبان می کرد. او بی هیچ ملاحظهای میگفت که اگر بهای شکست دادن امپریالیسم نصف جمعیت چین باشد نیز این اتفاق خواهد افتاد. در آن روزها بسیاری از حمله پیشگیرانه به تاسیسات هستهای چین پشتیبانی می کردند، ولی خوشبختانه آنها که با هوش تر بودند دست بالا را گرفتند و توانستند چین را به جامعه جهانی برگردانند ».
زکریا معتقد است اگر غرب به دنبال این باشد که برنامه اتمی ایران را به عنوان یک تهدید فوری قلمداد کرده و بخواهد آن را به هر قیمتی متوقف کند شکست خواهد خورد زیرا شرایط خاورمیانه به گونه ای نیست که توان پذیرش یک تنش تمام عیار با تهران را داشته باشد: «در شرایط کنونی اغلب همسایگان ایران و سایر کشورهای منطقه با انبوهی از مشکلات سیاسی ، اقتصادی و امنیتی مواجه هستند و تاثیرگذاری و کنترل ایالات متحده برروی متحدانش نیز هیچگاه تا به این اندازه ضعیف و توام با بی اعتمادی نبوده است».
به عقیده زکریا آمریکا به جای وحشت زده شدن و استفاده از زبان تهدید در برابر ایران بهتر است با آرامش و اطمینان با تهران گفتگو کند ، زیرا حمله نظامی اگر هم موفقیت آمیز باشد تنها باعث تاخیر در برنامه هسته ای ایران و نه توقف آن خواهد شد و در مورد تحریم ها نیز باید گفت که موقعیت ایران به گونهای نیست که کشورهای زیادی در جهان از وضع تحریم های سخت و موثر علیه این کشور استقبال کنند .
زکریا در ادامه مقالهاش می نویسد: رئیس جمهور احمدی نژاد از شرایط موجود به خوبی برای پیشبرد اهدافش استفاده می کند. او با زبانی آکنده از تهدید و تحقیر با اسرائیل سخن می گوید، کاری که کشور های عربی هیچگاه از ترس واشنگتن قادر به انجام آن نبوده اند. او میداند که حاکمان کشورهای عربی از او خوششان نمیآید از همین رو مستقیما با مردم این کشورها سخن میگوید و حرفهایی را میزند که آنها دوست دارند بشنوند و این سیاستی است که تاکنون موثر بوده است. او برنامه اتمی ایران را به یک موضوع حیثیتی برای کل جهان سوم تبدیل کرده و با درک اتمسفر جهانی ضد آمریکایی و استفاده از این شعار که آنها (غرب) میخواهند کشورهای در حال توسعه همیشه محتاج تکنولوژی باشند موافقت تمام 118 عضو جنبش عدم تعهد را با ادامه آنچه «برنامه صلح آمیز هستهای» میخواند جلب کرده است.
تحلیلگر خلیج تایمز در پایان می نویسد: «احمدی نژاد یک انسان باهوش و در عین حال مغرور است . اگر انعطاف ناپذیر و تند با او صحبت کنید شکست خواهید خورد زیرا او به خوبی می داند که چگونه جنگ افکار عمومی را از شما ببرد. بنابراین بهتر است دولت بوش به تهران پیشنهاد بازگشایی سفارتخانه این کشور در تهران را بدهد و دست دانشگاههای آمریکایی را در امر تبادل دانشجو با دانشگاههای ایران باز بگذارد. تنها در این صورت است که می توان رفتار ایران را تعدیل و این کشور را متقاعد کرد که برنامه هسته ای خود را همچنان به صورت غیرنظامی ادامه دهد».