پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۵۱۹۲۰
۲۲:۱۱
۱۳۸۵/۰۷/۱۶
تحلیلی از سایت «پن‌لایو»

ایران و کره‌شمالی تبانی کرده‌اند

۲۲:۱۱
۱۳۸۵/۰۷/۱۶
به گزارش آفتاب نیوز، «ریچارد ساکن» بر مبنای همزمانی این رویدادها و با اشاره به این که «طی روزهای گذشته و در زمانی که کشورهای گروه 1+5 بر سر تحریم احتمالی ایران به توافق نزدیک می‌شدند کره شمالی نیز به طور ناگهان اعلام کرد قصد انجام یک آزمایش هسته‌ای دیگر را دارد» چنین نتیجه‌گیری کرده است: به نظر می رسد دو کشور از تجربیات یکدیگر برای مقابله موثر با چالشهای دیپلماتیک در برابر برنامه  هسته‌ای‌شان استفاده می کند. ظاهرا این یک تجربه موفق به نظر می‌رسد چراکه اگر  آمریکایی‌ها احساس کنند یک دشمن واقعا خطرناک در مقابل شان قرار دارد گزینه نظامی را به طور کامل کنار می گذارند. 

به نوشته تحلیلگر سایت پن لایو ، هر دو کشور به خوبی از تاکتیک‌های تاخیری برای شکل‌گیری از اجماع دیپلماتیک در برابر شان استفاده می‌کنند و نیز به خوبی از تعارضات استراتژیک آمریکا با چین و روسیه به نفع خود بهره می برند. ایران و کره شمالی به شکل موثری در حال تغییر تصویر بین‌المللی ایالات متحده در جهان از یک ابر قدرت به یک ببر کاغذی هستند و در صورتی که سیاست فشار همزمان بر روی آنها بر اثر فقدان حمایت های بین‌المللی کافی شکست بخورد اعتماد به نفس لازم برای تشکیل یک ائتلاف بزرگ ضد آمریکایی را به دست خواهند آورد. 

نویسنده این مقاله در پایان پیشنهاد می‌کند که ایالات متحده با آغاز مذاکرات مستقیم با کره شمالی یا تهران و همچنین تلاش برای از بین بردن اتحاد تهران - پیونگ یانگ، حداقل از شکست در یک جبهه فرار کند .

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha