آفتابنیوز : به گزارش دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری، احمدی نژاد با بیان اینكه دولت در این یكسال فارغ از هیاهوهای معمول به دنبال كارهای اساسی و زیربنایی بوده است، گفت: جهتگیری اصلی دولت ایجاد فرصتهای برابر، توزیع عادلانه امكانات و منابع و فراهم كردن زمینه رشد مناسب و هماهنگ همه مناطق كشور بوده است و در این راستا سه هزار و ۳۰۰ تصمیم در ۱۹سفر استانی دولت گرفته شده است.
وی با بیان اینكه در یكسال گذشته تحرك بسیار خوبی از جانب مردم و دولت در بخش صنعت كشور آغاز شده است،گفت: حجم تقاضا برای سرمایهگذاری مردمی نسبت به سال قبل ۱۰۱درصد رشد داشته و دو برابر شده است و این در كنار برنامه دولت برای كنار كشیدن از بخش اقتصاد و صنعت نویددهنده است.
رییس جمهوری افزود: دولت در این راستا از رهبری برای ابلاغ سیاستهای كلی اجرای صدر اصل ۴۴ قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران تقاضا كرد و پس از دستور ایشان كمیتههای تخصصی در دولت در حال برنامه ریزی دقیق جهت فراهم كردن زمینه واگذاری بخشهای مورد اشاره در اصل ۴۴به مردم هستند كه این امر بزرگترین كار اقتصادی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
احمدی نژاد همچنین به عملكرد فرهنگی دولت اشاره كرد وافزود: جهتگیری اصلی دولت در بخش فرهنگی به سمت تعمیق فرهنگ خودی است و این كار در آموزش و پرورش به سرعت درحال انجام است و در سایر بخشها نیز بااصلاح شیوه سرمایه گذاریهای فرهنگی و تصحیح بودجهریزیها پیگیری میشود و خوشبختانه بر اساس گزارشها در سال گذشته در عوامل مختلف بین ۷تا ۴۰ درصد نابسامانیهای اجتماعی كاهش یافته كه معنی آن حركت مثبت و رو به رشد در بخش فرهنگ عمومی است.
محموداحمدی نژاد با بیان اینكه دولت در عرصه سیاست خارجی سال بسیار فعالی را پشت سر گذاشت، افزود: رییسجمهور دراین مدت با بیش از صد نفر از سران كشورها دیدار و گفتوگو كرد و میزبان 13 نفر از روسای جمهور و نخست وزیران جهان در تهران بود و به 17 كشور برای دیدارهای دوجانبه و شركت در اجلاسهای بینالمللی سفر كرد.
وی حمایت كشورهای مختلف جهان از مواضع حقطلبانه جمهوری اسلامی ایران در موضوع هستهای را از دستاوردهای مهم دیپلماسی فعال كشورمان برشمرد و افزود: بیانیه صریح سران 118 كشور عضو جنبش غیرمتعهدها در حمایت كامل از جمهوری اسلامی ایران در مسائل هستهای و بینالمللی، حمایت 57 كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامی و كشورهای بزرگ اسلامی عضو گروه دی – 8 و همچنین مطرح شدن مواضع ملت ایران در قبال مسائل جهانی و ارائه جدیدترین، منطقیترین و مستدلترین راه برای بهبود ساختار سازمان ملل در مجمع عمومی از جمله توفیقات سیاست خارجی در یكسال گذشته بود.
رییس شورای عالی امنیت ملی به موفقیتهای كشورمان در موضوع هستهای اشاره كرد و افزود: هنگامی كه دولت جدید كار را آغاز كرد همه تاسیسات هستهای كشور پلمپ شده و همه فعالیتها در تعلیق كامل بود ولی با تدابیر مقام معظم رهبری و برنامهریزیهایی كه انجام شد گام به گام پلمپها در نطنز، اصفهان و اراك برداشته شد و خوشبختانه با الطاف الهی و حمایت مردم، امروز دارای چرخه كامل سوخت هستهای هستیم. احمدینژاد با بیان اینكه مخالفان، همه تلاش خود را برای جلوگیری از پیشرفت ملت ایران در این عرصه بكار گرفته و از تهدید نظامی شروع كرده و اكنون به تهدیدهای سیاسی و اقتصادی رسیدهاند گفت: این موفقیتها حاصل استحكام و ایستادگی رهبری و ملت و وحدت و توكل برخداست و ملت ایران با برخورداری از تمدن و تاریخی 7 هزار ساله هیچگاه تحمیلها را نمیپذیرد و از بیگانگان دستور نخواهد گرفت.
وی با تاكید بر اینكه ملت ایران مستقل است و روی پای خود میایستد گفت: ملت ایران اكنون عزتمندترین ملت جهان است و دشمنان این ملت ناراحتند كه چرا ایرانیان امروز به بالاترین فناوریها دست یافتهاند و درصدد هستند با گرفتن قیافه جدی و خشم آلود و تهدید و ارعاب جلوی پیشرفت ملت ما را بگیرند، در حالی كه از انجام این كار ناتوان هستند، حتی اگر عدهای در داخل با نشان دادن موضع ضعف در پی جلب رضایت آنها باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موج تبلیغاتی علیه دولت بخصوص در چند ماه گذشته آن را در طول 27 سال گذشته بیسابقه دانست وگفت: این موج از سوی رسانههای ملی و غیرملی در طول چند ماه گذشته به موضوع گرانی دامن زده است و در جهت ناتوان نشان دادن دولت طوری جوسازی میكنند كه گویی قرار بوده است دولت در طی یكسال تورم را صفر یا گرانی را محو كند در حالی كه تورم موضوعی است كه همواره وجود داشته و در دولتهای قبلی رشد 50 درصدی آن در یكسال نیز تجربه شده است. رییسجمهور با بیان اینكه كسانی كه تورمهای سنگین را به مردم تحمیل كردند امروز بهجای اینكه در فضای عادی و آرام به بحث در این موضوع پرداخته و برای كاهش آن كمك كنند مدعی دولت شدهاند گفت: این در حالی است كه تورم در یكسال گذشته كنترل شده و كاهش یافته است بطوریكه تورم در پایان شهریور85 نسبت به مدت مشابه سال قبل در تهران 5/10 و در سراسر كشور 9/10 درصد بوده اما در سال 84 نسبت به 83 این رقم 6/14درصد بوده است كه نشان دهنده كاهش نزدیك به 4 درصدی تورم است.
وی با اشاره به افزایش قیمت چند قلم كالا در هفتههای اخیر از جمله مرغ و حبوبات و فولاد گفت: در بهار امسال كل منطقه و كشورهای همسایه ما با پدیده آنفلوانزای مرغی روبرو شدند و دولت نیز برای مصون نگاه داشتن كشور از این بیماری اقدام به كشتار همه طیور در نواری صدكیلومتری كرد كه حاصل آن علاوه بر وارد نشدن آنفلوانزای مرغی، از بین رفتن دهها میلیون قطعه از انواع طیور و بخصوص مرغ بود و مشخص بود كه چند ماه بعد بازار مرغ با كمبود مواجه خواهد شد.
رییسجمهور با بیان اینكه دولت با پیش بینی این مشكل اقدام به واردات مرغ از خارج جهت مقابله با كمبودهای آینده كرد افزود: متاسفانه هنگامی كه این مرغها به بازار تزریق شد برخی رسانهها به جای كمك به حفظ آرامش بازار به تبلیغات منفی دست زدند و از جمله در رسانه ملی مطالبی مبنی بر آلوده بودن وحتی مرده بودن مرغهای توزیعی در بازار پخش شد كه به گرانی مرغ دامن زد در حالی كه تمام این مرغها بهداشتی و با نظارت كامل و بر اساس اصول شرعی و علمی وارد كشور و توزیع شده بود.
احمدینژاد همچنین به گرانی حبوبات اشاره كرد و افزود: افزایش قیمت حبوبات از سال 83 و با تصویب ممنوعیت جلوگیری دولت از صادرات در طی برنامه چهارم توسعه آغاز شد و امسال با افزایش قیمت جهانی و كاهش تولید داخل این گرانی تشدید شد در حالیكه دولت جز صدور مجوز واردات و كاهش تعرفه ها ابزاری برای كنترل قیمتها در اختیار ندارد.
وی همچنین با بیان اینكه میزان تقاضای مصرف برای تیر آهن در كشور 2 میلیون تن در سال و میزان تولید آن در داخل یك میلیون تن است گفت: در كنار این فاصله در تولید و تقاضا، قیمت جهانی فولاد نیز افزایش یافت و دولت با آنكه منبعی برای اختصاص یارانه به تیرآهن در اختیار ندارد همه تلاش خود را برای كاهش و كنترل قیمت آن به كار گرفت.
وی با اشاره به افزایش متوسط 13 درصدی اجاره بهای مسكن در كشور آن را معلول فضاسازیها و همچنین اشتباه وزارت مسكن و شهرسازی و بانك مسكن در تبلیغ وام 3 میلیون تومانی دانست و گفت: استقبال دو میلیونی از این وام و محدودیت منابع پرداخت آن موجب دامن زدن به افزایش اجاره بها شد.
رییسجمهور با بیان اینكه امروز كشور از وجود سه نوع گرانی رنج می برد گفت: یك نوع گرانی تورم معمول موجود در بازار است كه كسی آن را انكار نمیكند و امیدواریم تا پایان سال تك رقمی شود، اما دولت هیچگاه وعده نداده است كه میتواند تورم را صفر كند زیرا این حرف اصولا علمی نیست.
احمدینژاد با تاكید بر اینكه تورم، موضوعی به ارث رسیده به دولت است و دولت در جهت كاهش آن به صورت جدی اقدام خواهد كرد، نوع دیگر تورم را، گرانی القایی دانست كه به دلیل بازیهای سیاسی و مخالفتهایی كه برخی گروهها با دولت دارند با شگردهای تبلیغاتی به آن دامن زده میشود.
وی با یادآوری موضوع گرانی سكه بهار آزادی آن را نمونه بارز گرانی القایی برشمرد و افزود: در حالی كه در آن زمان بالاترین نرخ فروش سكه توسط بانكها 165 هزار تومان بود در برنامه صبحگاهی تلویزیون با هیجان خاصی از افزایش قیمت سكه به 210 هزار تومان صحبت میشد.
وی انتشار اخبار دروغ و بیپایه در مورد افزایش قیمتها را راهكار سوم دامن زدن به گرانیها عنوان كرد و افزود: با تمام این مسایل دولت تمام تلاش خود را برای كاهش تورم بكار گرفته و تصمیمات دولت در این راستا بر اساس سیاستهای كلی و برنامه توسعه و با معیارهای علمی و دقیق اتخاذ شده است.
رییسجمهور با اشاره به انواع توهینها، تهمتها و افتراها كه به مجموعه دولت نسبت داده میشود، گفت: مردم بدانند كه امروز دولت در جبههای گسترده در خارج و داخل كشور در حال نبرد است اما به لطف خدا دولت مستحكم و به دنبال تقویت پایههای اقتصادی كشور، اشتغال پایدار و توسعه صنعت و كشاورزی است. احمدینژاد همچنین با اشاره به تبلیغاتی كه درباره سیاستهای اقتصادی دولت و افزایش نقدینگی میشود و آن را عامل تورم عنوان میكنند، گفت: افزایش نقدینگی همواره باعث تورم نمیشود و در بسیاری از موارد نیز ضروری است از جمله اینكه صنایع كشور امروز با مشكل كمبود نقدینگی برای توسعه خود مواجه هستند و واحدهای صنعتی برای طرحهای توسعه و تكمیل پروژههای نیمهكاره خود نیازمند 14 هزار میلیارد تومان نقدینگی هستند كه در صورت تامین این میزان در سال جاری، 570 هزار شغل ایجاد خواهد شد.
وی همچنین به تدابیر دولت برای كاهش ترافیك از طریق اجرای طرحهای زوج و فرد و تغییر ساعات كاری و نیز اجرای طرح ضیافت با كمك اصناف اشاره كرد و افزود: متاسفانه برخیها به دلیل مسائل سیاسی در رسانههای سراسری و خاص به تمسخر اقدامات علمی و منطقی دولت میپردازند و میخواهند با ایجاد تفرقه در جامعه و مقابل هم قرار دادن دولت، اصناف ، كاركنان بانكها و ... به اهداف خود برسند. وی افزود: اگر افراد و گروههایی با دولت مخالف هستند، بهتر است با انجام كار علمی ایرادات مجموعه دولت را منعكس كنند و از طرف دیگر نیز توانمندیهای خود را به مردم معرفی و عرضه نمایند و در یك فضای سالم و منطقی فعالیت كنند.