آفتابنیوز : اظهارات وزیر محترم کشور البته واجد نکاتی مثبت و امیدوارکننده است. اینکه شخص وزیر به عنوان مسؤول اصلی برگزاری انتخابات وعده شکلگیری «فضایی امن و قانونی» در انتخابات آتی را میدهد و بر این اساس، نگرانی منتقدان دولت را جدی نمیپندارد، این امید را به وجود می آورد که مسؤولان امر قصد آن دارند تا از اولین آزمون سیاسی مهم دولت نهم یعنی برگزاری سالم، آزاد و عادلانه انتخابات سربلند بیرون آیند. این اظهارات همچنین نشان میدهد که تصمیمگیران کلیدی دولت نهم لابد تصمیم گرفتهاند به طیفهای متنوع و متکثر منتقد محمود احمدینژاد نشان دهند؛ شعارها و انتقادات آنها مبنی بر «بسته شدن فضای سیاسی»، «تخریب سازمان یافته شخصیتها» و «محدود شدن آزادیها» در یک سال اخیر مبنا و پایه روشنی نداشته است.
با این حال و علیرغم این اظهارات امیدوارکننده، نشانهها و حرفهای دیگری هم وجود دارد که محو یا بیتوجهی به آنها در فضای سیاسی فعلی کشور به سادگی ممکن نیست. واقعیت این است که منتقدان دولت از مسایلی چون ترکیب یکدست هیاتهای اجرایی و حتی نظارت انتخابات شوراها (که در آنها کمتر چهرههایی از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس جا دارد) و یا سپرده شدن سکان ستاد انتخابات به نزدیکترین یار رییس جمهور و نیز ممانعت از ورود خبرنگاران به ستاد انتخابات به عنوان نشانههایی یاد میکنند که اظهارات امیدبخش وزیرکشور را کمرنگ میسازد. به ویژه آنکه انتخابات خبرگان و شوراها از سوی دولتی برگزار میشود که برخاسته از انتخاباتی پرحرف و حدیث است؛ چنانکه وقایع آن حتی اعتراض و فریاد چهرههای شناخته شده و کلیدی انقلاب اسلامی چون هاشمی رفسنجانی و مهدی کروبی را نیز برانگیخت.
هشدار اخیر رهبری انقلاب به مسئولان دولتی در مورد ضرورت پرهیز از مداخلات غیرقانونی (هر چند که بسیاری از گروههای سیاسی منتقد را دلگرم کرده است) نیز در عین حال میتواند به عنوان نشانهای از دغدغههای سران جمهوری اسلامی نسبت به احتمال بروز برخی مداخلات در مسیر قانونی و طبیعی دو انتخابات فرارو تعبیر شود. به ویژه آنکه گفته میشود پیش از این، هشدار مشابهی در خفا به رییس دولت داده شده بود که چندان مورد توجه قرار نگرفت.
علاوه بر اینها، همچنان این ابهام در نزد محافل سیاسی و ناظران وجود دارد که وزیر کشور آیا واقعاً از جایگاه مسؤول تامالاختیار برگزاری انتخابات سخن میگوید و چنین به فعالان انتخاباتی اطمینان میدهد و یا برگزارکننده واقعی انتخابات؛ کسان دیگر و چهرههای پشت پردهای هستند که بی توجه به این هشدارها و نگرانیها پروژه سیاسی خویش را دنبال میکنند؟
روند برگزاری انتخابات آتی خبرگان و شوراها نشان میدهد اطمینان خاطر مصطفی پورمحمدی به واقعیت نزدیکتر بوده است یا نگرانی منتقدان دولت؟!