پایگاه خبری آفتاب
۲۵ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 15 June 2026
کد خبر:۵۲۵۸۲
۱۲:۱۹
۱۳۸۵/۰۸/۰۱
سیاست آمریکا حذف ایران از عراق است

درخواست کمک لندن از تهران

۱۲:۱۹
۱۳۸۵/۰۸/۰۱
به گزارش آفتاب نیوز،

بنا بر این گزارش، مارگارت بكت وزیر امور خارجه‌ انگلیس امروز (دوشنبه) با برهم صالح، معاون نخست وزیر عراق در لندن دیدار و مذاكره خواهد كرد. قرار است در این دیدار دو طرف در مورد اوضاع عراق گفت وگو کنند. 

این مذاکرات پس از آن صورت می‌گیرید که برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند آمریکا در پی تصمیم غرب برای تحریم ایران و این احتمال که ایران ممکن است واکنش مهمی در عراق نشان دهد، دو تاکتیک عمده را این روزها با جدیت بیشتری دنبال می‌کنند. نخست، مذاکره با شیعیان سکولار برای تضعیف جریان شیعی حامی ایران. دوم، تلاش برای حذف جمهوری اسلامی از معادلات امنیتی جهان غرب در عراق.

یك سخنگوی وزارت امور خارجه‌ انگلیس در پاسخ به این سوال كه آیا بكت در دیدار با صالح درباره‌ پیشنهادات جیمز بیكر، وزیر امور خارجه اسبق آمریكا كه در حال بررسی ایده‌هایی درباره تغییر مسیر در عراق است، مذاكره خواهد كرد یا خیر؟ گفت: خیلی زود است در این باره اظهار شود.

وی در عین حال گفت از نظر انگلیس ایران و سوریه می‌توانند نقش بیشتری در ایجاد نظم وثبات در عراق بر عهده بگیرند. به اعتقاد او، وزیر خارجه بریتانیا در مذاکره با همتای آمریکایی خود تاکید کرده که با رویکرد واشینگتن مبنی بر حذف ایران از معادلات امنیتی عراق و سیاست «عراق بدون ایران» مخالف است. 

این سخنگو كه نامی از وی برده نشده است افزود: ما با ایران و سوریه گفتگو می‌كنیم اما در این تعامل محدودیتهایی نیز وجود دارد. او در عین حال تاکید کرد که مشکلات عراق باعث نمی‌شود تا جهان غرب در پرونده هسته‌ای ایران امتیازات قابل توجهی به تهران اعطا کند.

وی ادامه داد: ما پیش از این هم گفته‌ایم كه می‌خواهیم عراق با همسایگانش تعامل داشته باشد و ایران و سوریه نقش سازنده‌تری در این زمینه ایفا كنند.

بنا به گفته منابع دیپلماتیك بعید است انگلیس تغییر مهمی را در سیاستش در عراق اعلام كند، اما در هفته‌های آینده آمریكا را به تعامل با ایران ترغیب خواهد كرد. این در حالی است که منابع مطلع در واشینگتن تصریح می‌کنند که کاخ سفید آشکارا از مذاکره مستقیم با تهران درباره عراق و پرونده هسته‌ای طفره می‌رود.

بر اساس این گزارش لندن علاوه بر اینکه خواستار مشارکت ایران و سوریه در عراق است به روشنی اعلام می‌كند آنها نباید از آنچه غرب تروریسم در منطقه می خواند، حمایت كنند.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha