پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۵۲۶۸۳
۲۲:۵۲
۱۳۸۵/۰۸/۰۶
ابطحی در گفتگو با آفتاب تشریح کرد

اصولگرایان و تقسیم غنائم انتخاباتی

۲۲:۵۲
۱۳۸۵/۰۸/۰۶
به گزارش آفتاب نیوز، زمان زیادی تا برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا باقی نمانده است، فضای کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 
هنوز مردم نتوانسته‌اند فضای انتخاباتی کشور را لمس کنند و وارد این فضا نشده‌اند. البته من اعتقاد دارم که به دلیل مشخص نبودن تأیید و رد صلاحیت‌ها وضعیت این گونه است. اگر تأیید صلاحیت‌ها روند خوبی را دنبال کند به همان میزان می‌تواند شوق و نشاط انتخابات را به جامعه وارد کند و من امیدوارم که همچین اتفاقی پیش بیاید چرا که انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نشان داد که رد صلاحیت‌های گسترده نتیجه خوبی نخواهد داشت و منجر به عدم حضور مردم در عرصه انتخابات می‌شود. 

هر دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب تلاش زیادی برای  وحدت  طیفهای همسو با خود انجام می‌دهند ، شانس موفقیت کدام گروه را بیشتر می‌دانید؟

در مجموع تشتت آرا در جریان راست خیلی جدی‌تر از اصلاح‌طلبان است چرا که در گذشته عدم دسترسی آنها به قدرت باعث بروز یک سری گذشت‌ها در طیف محافظه‌کار می‌شد اما اکنون انتظارات و درخواست‌هایی که ناشی از به دست آوردن قدرت است در جناح راست به وجود آمده که می‌توان دلیل اصلی آن را به دست آوردن بیشتر و تقسیم غنائم دانست. به همین خاطر شاهد اختلافات گسترده‌ای در میان اصولگرایان هستیم. 

برخی از ناظران دلیل شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات گذشته را بی‌اعتمادی مردم به آنها می دانند ، نظر شما در این رابطه چیست؟
من شخصا به عدم اعتماد مردم به اصلاح‌طلبان اعتقاد ندارم. در انتخابات دوره قبل فضا و امکانی برای رقابت اصلاح‌طلبان وجود نداشت به ویژه در انتخابات مجلس که شاهد ردصلاحیت‌های گسترده بودیم و همچنین شیوه انتخابات ریاست جمهوری به گونه‌ای بود که زمینه رقابت سالم را ایجاد نکرد و مردم نتوانستند دیدگاه خود را آزادانه اعلام کنند. البته تأثیر تحریمی‌ها را هم نباید نادیده گرفت .نقش افرادی که تحلیل مناسبی نداشتند بسیار مؤثر بود. بنابر این نتیجه انتخابات گذشته را نمی‌توان عدم اعتماد جامعه به اصلاح‌طلبان دانست. ما این بار نیز وارد انتخابات می‌شویم چرا که آینده‌ کشور و رشد ملی را در گرو انتخابات می‌بینیم و تجربه ثابت کرده است که هر مسیری غیر از مسیر انتخابات می‌تواند آسیب‌های بسیار جدی به کشور و مردم وارد کند. اصلاح‌طلبان در انتخابات خبرگان حضور فعالی ندارند اما در شوراها فعال هستند چرا که شورا مقوله گسترده‌ای است و به همین دلیل امکان ردصلاحیت‌ را کاهش می‌دهد. 

حضور گروهی از سیاستمداران ارشد دولت خاتمی ـ‌ از جمله برخی از وزرا و معاونان او ـ‌ به خاطر جلوگیری از رد صلاحیتهای احتمالی بوده یا دلیل دیگری داشته؟ 
در یک روند سیاسی، تشکل‌ها و احزاب باید از همه امکانات سیاسی استفاده کند. حضور وزیران و معاونین آقای خاتمی را می‌توان به دلیل تبحر آنان در کار شهری تلقی کرد چرا که وزیران خاتمی دارای تجربه‌های ارزشمند هستند. آنها همچنین به مسائل کشور و شهر آشنا هستند و راه‌حل های خوبی برای حل مشکلات شهری دارند.
تجربه اینان از سرمایه ملی مردم است و باید برای مردم از آن استفاده کرد . بهترین جایی هم که می‌توان این سرمایه‌ها را ارائه داد شوراهای شهر و روستا است.
گزارش خطا
برچسب‌ها:
ابطحی شوراها
ارسال پیام
captcha