پایگاه خبری آفتاب
۱۶ /خرداد /۱۴۰۵
Saturday 06 June 2026
کد خبر:۵۲۸۵۱
۱۹:۴۹
۱۳۸۵/۰۸/۰۹
صادق زیباکلام:

حذف حجاریان و کدیور قانونی است

۱۹:۴۹
۱۳۸۵/۰۸/۰۹
به گزارش آفتاب نیوز، اما صادق زیباکلام در گفت‌وگو با آفتاب ضمن بیان این نظر که روزنامه‌ها در این جریان قدری جوسازی می‌کنند اظهار داشت: ‌خبر منتشر شده این است که حجاریان و کدیور از عضویت در شورای پژوهش دانشگاه‌ها منع شده‌اند و این موضوع به هیچ وجه به معنای اخراج آنان از دانشگاه نیست.
این استاد دانشگاه در توضیح سخن خود گفت:‌ دانشگاه تربیت مدرس یک شورای پژوهشی دارد که به درستی نمی‌دانم اعضای آن توسط چه کسی تعیین می‌شوند. یا از سوی اساتید دانشگاه انتخاب می‌شوند و یا از سوی رئیس دانشگاه. 

وی با احتمال این دو مقوله افزود: اگر عضویت در این شورا توسط اساتید دانشکده است که رئیس دانشگاه تربیت مدرس نمی‌توانسته عضویت حجاریان و کدیور را معلق کند ولی اگر رئیس دانشکده حکم عضویت اعضا را می‌دهد و انتخاب با او باشد هیچ عمل غیرقانونی انجام نشده است. 

وی ضمن تأکید بر قانونی بودن رفتار رئیس دانشگاه تربیت مدرس اذعان داشت:‌ البته باید دید که نحوه عضویت اعضای شورا به چه صورت است. اما اگر رئیس دانشگاه حکم‌ها را صادر کند خودش هم می‌تواند آن را منفصل کند و افراد دیگری را انتخاب نماید.
زیباکلام اخراج اساتید رسمی را بسیار سخت‌تر از آنچه به نظر می‌آید دانست و گفت: اخراج اساتید باید توسط کمیته‌های انضباطی صورت گیرد و هیأتی بر این اساس تشکیل می‌شود و حتی رئیس دانشگاه نمی‌تواند خودش آنان را اخراج نماید و بعد از آن نیز فرصت برای تجدید نظر می‌دهند. به نظر من روزنامه‌ها و رسانه‌ها کمی جوسازی می‌کنند و می‌خواهند فضایی را به وجود آورند که جامعه فکر کند دولت می‌خواهد اساتید مخالف دولت و دگراندیشان را اخراج نماید. 

وی در ارتباط با اعتراض سال قبل خویش که در مورد بازنشستگی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود توضیح داد:‌ اعتراض سال پیش من به این دلیل بود که چرا این بازنشستگی یکدفعه و آنی و بدون هیچ گونه اطلاع‌رسانی بوده است. اعتراض من در اصل به نحوه انجام آن کار بود و این که چرا هیچگونه قدردانی از زحمات ایشان نشده است. 

زیباکلام بازنشستگی درودیان و سایرین را کاملا قانونی دانست و در ادامه به خبرنگار آفتاب گفت:‌ اساتیدی که بازنشسته شده‌اند لزوما آدم‌های دگراندیش و روشنفکری نبوده‌اند برای مثل دکتر درودیان شخصیت علمی بسیار ارزشمندی است اما هیچ کس او را به عنوان یک دگراندیش و مخالف دولت قلمداد نکرد. 

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش و در رابطه با محدود کردن اساتید اظهار داشت: من هیچ گونه محدودیتی ندیده‌ام که برای همکاران پیش آمده باشد حتی هشداری هم از سوی مسئولین ندیده‌ام.
وی فضای تدریس را در دانشگاه همانند فضای دوران خاتمی و هاشمی دانست.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha