آفتابنیوز : 
خبرگزاری ریانووستی به نقل از سرگئی شماتکو رئیس شرکت اتم استوری اکسپورت گزارش داد نیروگاه بوشهر در سپتامبر 2007 به بهرهبرداری میرسد. این اظهارات برخلاف سخنان دیروز یک مقام آژانس انرژی هستهای روسیه است. این مقام ناشناس گفته بود اگر ایران درخواستهای جهانی در مورد برنامه هستهایاش را نپذیرد ساخت نیروگاه بوشهر متوقف خواهد شد.
بنا به این گزارش نیروگاه بوشهر از مسائلی است که همواره در مباحث بینالمللی در خصوص برنامه هستهای ایران مورد مناقشه بوده است. بویژه آنکه آمریکا و متحدان غربیاش همواره نگرانی خود از احتمال استفاده (ایران) از این پروژه در جهت ساخت سلاح هستهای را ابراز کردهاند.
روسیه نیز به خاطر ساخت این نیروگاه نیز از سوی آمریکا تحت فشار بوده است. اما چون رای روسیه به عنوان دارنده حق وتو در شورای امنیت برای کسب اجماع جهانی علیه ایران حائز اهمیت است، آمریکا با مستثنی کردن نیروگاه بوشهر از تحریمهای سازمان ملل علیه تهران موافقت کرده است.