پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۵۳۵۹۷
۱۰:۰۳
۱۳۸۵/۰۸/۲۷

ستاره‌ای که باید دوباره بدرخشد

۱۰:۰۳
۱۳۸۵/۰۸/۲۷
به گزارش آفتاب نیوز، علی كریمی را در حالی می‌بینیم كه انگار دارد انرژی‌اش را ذخیره می‌كند و این ربطی به چند و چون بازی كردنش با توپ ندارد. در اصل بازی بدون توپ علی اشكال دارد. از این بابت، كریمی را در روزهای اول كه با پیراهن بایرن مونیخ می‌دیدیم بیشتر می‌پسندیدیم. 

در بازی علی كریمی، چون به توپ می‌رسد پیشرفتگی دیده می‌شود. كریمی دیگر به دریبل‌زدن برای انجام كاری كه مورد نظر خود اوست احتیاج ندارد. او قادر است به واسطه آموزه‌های مونیخی، در كمترین زمان توپ را به همبازیان خود بسپارد. كریمی علا‌وه بر این یك پاسور ساده هم نیست، او به لطف تكنیك و هوش سرشارش، بازی را وارد فاز بالا‌تری می‌كند و این مهم را با یك پاس به ظاهر ساده انجام می‌دهد اما لحظه‌شناسی و «به موقع» بودن، مهم‌ترین ویژگی حركت اوست. 

اشكال كار كریمی از این لحظه آغاز می‌شود:او پاس می‌دهد و بازی را از جانب خودش تمام شده می‌داند.او پاس می‌دهد و منتظر بازی دیگران در جای خود، بی‌حركت یا در محوطه‌ای به شعاع كم، بسیار كم‌حركت می‌ماند. به همین سادگی، او خودش را از بازی خارج كرده و تمام ویژگی‌هایش را حبس می‌كند. 

در نگاه اول، بازی علی كریمی مقابل كره شمالی یك بازی خنثی و كم‌اثر بود. در بازبینی فیلم بازی می‌بینیم كه آش به این شوری هم نیست. او را می‌بینیم كه پاس های زیادی می‌دهد كه همه سالم و همه درست هستند اما علی كریمی در پاس دادن به اندازه علی كریمی فعال نیست. او انگار خودش را از بازی كنار می‌كشد كه البته چنین نیست، یعنی این كنار كشیدن ارادی نیست، بلكه خصلتی است. اقتضای طبیعت <ندو>ی بازی‌اش همین است.

در بازی كریمی، ویرایش آلمانی و مونیخی را می‌توان به خوبی دید. او دیگر با توپ زیاد كار نمی‌كند. چون بدون توپ كم می‌دود و یواش می‌دود، در لحظه‌های خاصی در بزنگاه‌های كلیدی، حضوری ندارد و این تمام اشكال امروزی مردی است كه باید بهترین بازیكن تكنیكی تمام قاره آسیا باشد.كریمی، امروز نیازی به استفاده از تكنیك والا‌ و مهارت تكنیكی‌اش ندارد اما او باید با همین دو حربه(تكنیك و مهارت‌های تكنیكی) در هر حمله، برای تیم ملی - و برای تیم بایرن نیز- لحظه‌های خاصی پدید آورد. 

خلا‌قیت كریمی و بازی خودبه‌خودی و حركات غریزی ‌او وقتی دور از توپ است و خود را در دسترس سایرین قرار نمی‌دهد، نه آن كه به درد تیم نمی‌خورد كه اصلا‌ً امكان بروز پیدا نمی‌كند.با علی كریمی باید حرف زد. بازی امروزه كم غلط او، نیاز به یك «اراده‌محوری» در خود او دارد.

كریمی باید بداند كه چكارها از او سر می‌زند و چكارها را هنوز انجام نداده است. كریمی را باید به «چالش با خود» وا داشت. او باید درون فوتبالش را بكاود و از دل فوتبال كریمی - كه هنوز یك دهم آن را عرضه نكرده است- چشمه‌های بیشتری را بیرون بریزد. درباره كریمی به سادگی نباید گذشت.

منبع: جهان فوتبال
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha