آفتابنیوز : محسن رمضانی در گفت و گو با ایسنا، از خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم خبر داد و گفت: این بیماری قابل انتقال از دام به انسان است که در دام با علایم خاصی همراه نیست و سبب سختتر شدن در مبارزه با این بیماری شده است، لذا رعایت توصیههای بهداشتی بهترین گزینه در پیشگیری از این بیماری است.
وی در خصوص چگونگی انتقال این بیماری به انسان، اظهارکرد: انتقال این بیماری به انسان از طریق گزش کنه آلوده به این ویروس، یا له کردن آن با دست که سبب خراش یا ایجاد زخم شود، تماس با خون، ترشحات دام و لاشه آلوده، از مواردی است که در آلوده شدن انسان به این ویروس بسیار شایع است.
رمضانی در ادامه روشهای انتقال این ویروس به انسان افزود: گوشت گرم که مدت زمان 24 ساعت داخل یخچال را نگذرانده باشد، به عنوان منبعی مناسب برای این ویروس است که به مصرف کنندگان انتقال پیدا کند، بدین صورت که در هنگام خرد کردن گوشت در صورتی که دست زخم باشد یا در هنگام کار زخمی شود محل مناسبی برای ورود ویروس است.
وی اظهارکرد: تهیه گوشت از مراکز غیرمجاز، کشتار در محلهای غیربهداشتی و یا کشتار دامهایی که بر روی بدن آنها کنه مشاهده میشود، عدم رعایت توصیههای بهداشتی، مواردی است که درصد خطر بروز بیماری را افزایش میدهد.
رئیس شبکه دامپزشکی سربیشه از شهروندان خواست گوشت و فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از فروشگاههای مجاز تهیه و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی توجه لازم را داشته باشند.
وی یادآورشد: مصرف کنندگان برای اطمینان خاطر گوشت قرمز تهیه شده را به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال قرار داده و در هنگام خرد کردن حتماً از دستکش استفاده کنند و تا حد امکان از مصرف گوشت تازه بپرهیزند، همچنین این نکته حائز اهمیت است که با پخته شدن کامل گوشت این ویروس غیر فعال شده و مصرف آن هیچ مشکلی ندارد.
رمضانی ضمن اعلام اینکه افراد در صورت داشتن تب و مشاهده خون در ادرار یا مدفوع، حتما در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی سربیشه خاطرنشان کرد: کارشناسان، بازرسین در کشتارگاهها به کشتار دامها در قبل از کشتار و لاشهها بعد از کشتار، نظارت میکنند و شهروندان میتوانند با تماس با شماره 32662919 گزارش و سوالات خود را به شبکههای دامپزشکی سربیشه برای پیگیریهای بعدی انتقال دهند.