کد خبر: ۵۳۸۸۴
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۸۵ - ۱۳:۲۱

نشستی برای آرامش خاورمیانه

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه گاردین در بیان اهداف این نشست یادآور شد تهران تلاش می‌کند خود را به عنوان بازیگری مسئول در خاورمیانه نشان دهد و این برخلاف تصور جهانی از موقعیت ایران در منطقه است. 

این روزنامه همچنین تقویت روابط سوریه با عراق را از نتایج این نشست دانست که در حالت کلی می‌تواند به تقویت امنیت و ثبات در خاورمیانه کمک کند. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی نوشت ایران می‌خواهد نقش برجسته خود در منطقه را در شرایطی که جرج بوش برای تغییر استراتژی‌هایش در خاورمیانه تحت فشار است، تضمین کند. 

البته گروهی از کارشناسان نیز تلاش ایران برای نفوذ در عراق را از اهداف این نشست عنوان کرده و معتقدند ایران با پیشدستی می‌خواهد مانع از تحقق اهداف جرج بوش در عراق شود.
گاردین می‌افزاید پیشنهاد برگزاری این نشست در شرایطی که طرح مذاکره با ایران و سوریه برای حل مسائل عراق بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته، می‌تواند راه‌گشای مذاکرات سه‌‌جانبه میان آمریکا ـ ایران و سوریه باشد. 

همانطور که می‌تواند تقویت کننده پیشنهادات گروه مطالعات عراق به رهبری جیمز بیکر باشد. بیکر با انتقاد از سیاست‌های جرج بوش در خاورمیانه و منزوی کردن ایران و سوریه مذاکره واشنگتن با این دو کشور را راه حل مسائل عراق عنوان کرده است. گاردین می‌افزاید: به علاوه این نشست باعث تضعیف دیدگاه جنگ طلب در دولت جرج بوش که دونالد رامسفلد و دیک‌چنی طرفداران آن هستند، می‌شود. 

البته پیش از این نیز با برکناری دونالد رامسفلد وزیر دفاع بوش و روی کارآمدن رابرت گیتس موضع تندروها در دولت آمریکا تضعیت شده است. مجله نیویورکر نیز در گزارشی به قلم سیمور هرش انتشار گزارش سیا مبنی بر فقدان مدارک قطعی در مورد برنامه تلسیحات اتمی در ایران را به معنی تضعیف مواضع طرفدار دیک چنی دانست. 

از این‌رو می‌توان گفت شرایط گفت‌وگو اینک بیش از گذشته فراهم است و استفاده از فرصت به دست‌ آمده می‌تواند به تغییری آشکار در خاورمیانه و روابط آمریکا با کشورهای منطقه منجر شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین