پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۵۳۹۴۸
۱۰:۲۳
۱۳۸۵/۰۹/۰۵

آمریکا در انتظار هزینه‌های جنگ عراق

۱۰:۲۳
۱۳۸۵/۰۹/۰۵
به گزارش آفتاب نیوز، برخلاف جنگ‌های پیشین به خصوص ویتنام که حضور رسمی آمریکا در آن سه برابر طول کشید اوضاع اقتصادی در ایالات متحده به هیچ‌وجه نابسامان نیست و از زمان حمله آمریکا به عراق با رشد سه درصدی سالانه روبه‌رو بوده است. 

وضعیت اجتماعی نیز به هیچ‌وجه با زمان جنگ ویتنام قابل مقایسه نیست. زمانی که دانش‌آموزان آمریکایی در اعتراض به این جنگ تظاهرات خیابانی گسترده‌ای را به راه انداختند.
در حال حاضر آمار تلفات سربازان آمریکایی در عراق به 2885 نفر رسیده است که به هیچ‌وجه با رقم 60 هزار نفری در جنگ ویتنام و 300 هزار نفری در جنگ جهانی دوم قابل مقایسه نیست. البته در این جنگ به دلیل نبود امکانات پزشکی و بهداشتی تعداد سربازان آمریکایی که با جراحات شدید به وطن باز می‌گردند بسیار بیشتر است. در برابر هر ده سرباز آمریکایی که در عراق جان خود را از دست می‌دهد، 75 نفر زخمی می‌شوند. این در حالی است که در جنگ ویتنام این آمار ده کشته در برابر 26 زخمی بود. 

البته این روزها سربازان آمریکایی بازگشته به وطن با احترام خاصی‌ روبه‌رو هستند که سربازان بازگشته از ویتنام رنگ آن را نیز ندیده بودند. 

به نظر نمی‌رسد که جنگ عراق به این زودی به نتیجه برسد. این در حالی است که چشم امید آمریکایی‌ها و شخص جرج بوش به گزارش تیم تحقیقاتی عراق به سرپرستی جیمز بیکر دوخته شده است. بسیاری امیدوارند که گزارش جیمز بیکر بتواند مفری برای جرج بوش از این مهلکه فراهم سازد.
آقای رئیس جمهور حتی پس از شکست در انتخابات نیز از پیروزی در عراق سخن می‌گوید. 

پیروزی که بسیاری تحقق آن را عملا غیرممکن می‌دانند به عقیده بسیاری در حال حاضر رئیس جمهور تنها به زمان مورد نیاز برای پایان دادن به این جنگ می‌اندیشد و البته حوادث ناخوشایند دیگری که در راه است. از نظر بسیاری از سیاستمداران البته به استثنا جرج بوش عراق تبدیل به تراژدی شده است. 

مشاور امنیت ملی بیل کلینتون که در حال حاضر معاون بوش در امور مطالعات استراتژیک بین‌المللی نیز هست در این خصوص می‌گوید: ما در حال حاضر در حال تلاش برای خنثی کردن دو یا سه تراژدی هستیم این در حالی است که بی‌شک تراژدی‌های بیشتری در راه است. 

بسیاری براین باورند که هزینه‌های جنگ عراق شاید از چشم آمریکایی‌ها دور مانده باشد اما به هیچ‌وجه قابل انکار نیستند. درست برخلاف جنگ ویتنام که نخبه‌هایی نظیر جان کری در آن لباس خدمت را به تن کردند در حال حاضر آمریکایی‌ها برای مبارزه با فقر گزینه‌های چندانی جز پیوستن به ارتش ندارند.
بسیاری از هزینه‌های جنگ نیز نظیر انتقال اجساد سربازان آمریکایی به وطن از تیررس محاسبات دور می‌ماند. 

اخیرا پنتاگون برای اعزام سربازان بیشتر به عراق مجبور به حذف برخی استانداردهای استخدام سرباز شد. حذف استاندارهایی نظیر تحصیلات آکادمیک و محدودیت سنی از 35 به 40 سال. 

رئیس کادر کارکنان وزیر امور خارجه در دور پیشین ریاست جمهوری در این خصوص می‌گوید: این جنگ، نبردی است که فقرا آن را پیش می‌برند. اگر جنگ عراق را به یک استخر تشبیه کنیم باید اعتراف کنم که ما هنوز در سطح این استخر ایستاده‌ایم. زیر این سطح صخر‌ه‌های بزرگ بسیاری وجود دارد.
یکی از این صخره‌های پنهانی که اندک اندک آشکار می‌شود، عدم تمایل جامعه بین‌الملل به حضور بیشتر در عراق است. 

هنوز برای اظهار نظر در خصوص اثرات جنگ عراق بر جامعه آمریکا بسیار زود است. در حال حاضر میزان مقبولیت آمریکا در سطح جهانی به پایین‌ترین حد آن رسیده است. این سیاست آمریکا است که جهان را از آمریکایی‌ها متنفر کرده است و نه مردم آن. پس باید سیاست‌ها را تغییر داد.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha