آلمان و فرانسه سد راه ترکیه
به گزارش آفتاب نیوز، 
رئیس جمهور فرانسه اینبار از دیدار با صدر اعظم آلمان سواستفاده خواهد کرد. شیراک و مرکل در این دیدار سرسختانه از اعلام ضربالاجل زمانی به ترکیه حمایت خواهند کرد . در این فاصله زمانی 18 ماهه آنکارا باید بندرگاههای خود را بر روی قبرس باز کند . در غیر اینصورت راه برای پیوستن به اتحادیه اروپا کاملا مسدود خواهد شد.
این طرح در حالی مورد حمایت آلمان و فرانسه قرار خواهد گرفت که در دیدار هفته گذشته اعضای اتحادیه اروپا با مقامهای ترکیه سخنی از چنین طرحی به میان نیامد. البته مقامهای هر دو کشور پس از اعلام رسمی این خبر ادعا کردند که تعیین چنین ضربالاجلی برای اعمال فشار بر ترکیه ضرورت دارد .
مرکل در سخنان خود در حاشیه نشست ناتو در ریگا اعلام کرد که موضع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر ترکیه باید مستحکم شود . وی در اینباره گفت: ترکیه باید در طول این 18 ماه تعهد خود به مفاد اتحادیه اروپا را به اثبات برساند. در اینصورت راه برای بررسی سایر پیششرط های اتحادیه اروپا هموار خواهد شد.
یک منبع نزدیک به شیراک نیز اعلام کرد که در خصوص بحث پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا فرانسه و آلمان موضعی یکسان با یکدیگر دارند . به گفته همین منبع ، شیراک در دیدار با مرکل حمایت خود از سیاستهای این کشور را اعلام خواهد کرد . در حال حاضر کشورهای پرتقال،یونان و قبرس به علاوه آلمان و فرانسه خواهان اعمال فشار بیشتر بر انکارا هستند و این در حالی است که انگلستان و اسکاندیناوی با طرح پیششرطهای بیشتر برای آنکارا به شدت مخالفند.
فنلاند که در حال حاضر ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد ابراز امیدواری کرد که نشست یازدهم دسامبر با دستیابی به نتایج بیشتر به پایان برسد.
این اقدام فرانسه و آلمان نارضایتی مقامهای فنلاند را به دنبال داشت . یک مقام فنلاندی در اینباره گفت: به گمان ما اعمال محدودیتهای بیشتر به هیچ وجه در این مقطع زمانی کارساز نیست.